Bestellen

LEGO 10300 DeLorean DMC-12 (Back to the Future)

Beschikbaar
LEGO LEGO 18+ LEGO Creator Expert
10

Gebruikersscore

Een van de meest iconische filmauto’s aller tijden heeft op 1 april 2022 zijn eigen LEGO-set gekregen: LEGO 10300 DeLorean DMC-12 uit de Back to the Future-films. De set is exclusief te koop in de Nederlandse en Belgische LEGO Shop voor €169,99. Daarnaast ontvang je bij aanschaf van de set tijdelijk ook nog twee cadeaus bij aankoop (GWP’s).

Back to the Future met LEGO

LEGO 10300 DeLorean DMC-12 is gebaseerd op de tijdmachine uit de Back tot he Future-sets. De set bestaat uit 1872 stenen en heeft een aanbevolen leeftijd van 18 jaar en ouder, hoewel het model prima te bouwen zal zijn door jongere fans. Het leuke aan dit project is dat bouwers kunnen kiezen om de DeLorean uit de eerste, tweede of derde film na te bouwen. Kies voor de originele tijdmachine met de bliksemafleider en plutoniumkamer, voeg Mr. Fusion en inklapbare wielen voor de vliegstand toe voor de auto uit deel 2 of keer terug naar het wilde westen en gebruik de witte banden en printplaat op de motorkap uit deel 3. Daarnaast worden er minifiguren meegeleverd van de hoofdrolspelers: Marty McFly en Doc Brown.

  • Setnummer: 10300
  • Naam: Back to the Future: DeLorean
  • Thema: Creator Expert
  • Aantal stenen: 1872
  • Afmetingen: 35,5 cm lang en 11 cm hoog
  • Aantal minifiguren: Marty McFly, Doc Brown
  • Prijs: €169,99 in LEGO Shop NL | BE
  • Releasedatum: 1 april 2022
  • Aanbevolen leeftijd: 18+

De LEGO 10300 DeLorean DMC-12 (Back to the Future) is voorzien van allerlei authentieke details, waaronder functionele vleugeldeuren, een te openen motorkap, inklapbare wielen voor de vliegmodus, een oplichtende flux capacitor, gedetailleerd interieur en verwisselbare nummerplaten. Het voertuig is 35,5 cm lang, 19 cm breed en 12 cm hoog, wat ongeveer neerkomt op een schaal van 1:12.

Verder bevat de set de nodige accessoires, waaronder de gele doos met het plutonium, een banaan en een blikje bier om Mr. Fusion van brandstof te voorzien. Het bekende hoverboard van Marty McFly mag natuurlijk ook niet ontbreken, maar dit exemplaar is op de schaal van de auto ontworpen en daardoor niet in combinatie met het minifiguur te gebruiken.

Sets in de Creator Expert-serie bevatten doorgaans geen minifiguren, maar voor LEGO 10300 DeLorean DMC-12 (Back to the Future) heeft het Deense bedrijf een uitzondering gemaakt. De minifiguren van Marty McFly en Dr. Emmett Brown dragen outfits uit de tweede Back to the Future-film. Marty draagt een jas die zichzelf kan drogen en natuurlijk mogen zijn iconische Nike Air Mags ook niet ontbreken. Doc Brown is uitgerust met een gele jas en zijn futuristische bril. Beide versies zijn volledig nieuw en dankzij de bedrukte benen, veel gedetailleerder dan hun voorgangers.

Om de lancering te vieren, neemt LEGO Doc en Marty mee op een nieuwe missie in de korte Brick to the Future-animatiefilm. In de video reizen de onverschrokken LEGO-minifiguren van de hoofdrolspelers door de tijd om te proberen de tijdmachine te repareren.

Bovendien ging LEGO terug naar waar het allemaal begon: de beroemde Backlot van Universal Studios in Hollywood. Op deze locatie werden de Back to the Future-films geschoten en dit was een perfect moment om de drie LEGO-modellen vast te leggen naast de originele DeLorean Tijdmachine uit de Back to the Future-films.

“Universal, Amblin Entertainment en de Back to the Future-filmmakers zijn verheugd samen te werken met het LEGO-team bij de creatie van deze fantastische kit”, aldus Bob Gale, co-writer en co-producer van de trilogie. “In de film heeft Doc Brown bijna 30 jaar en zijn hele familiefortuin besteed om zijn tijdmachine te bouwen. Gelukkig kun je dit LEGO-model bouwen in aanzienlijk minder tijd en met veel minder kosten – hoewel je voltooide versie niet in staat zal zijn om door de tijd te reizen!”

“Dit was een ongelooflijk spannend project om aan samen te werken met LEGO – van easter eggs die knipogen naar elk van de drie Back to the Future films, tot iconische elementen uit de DeLorean Tijdmachine zoals Mr. Fusion, tot het maken van Doc Brown en Marty McFly in minifiguren – de fans gaan graag terug in de tijd met deze LEGO-set”, zei Joe Lawandus, senior vice president en general manager van Universal Brand Development.

“Sinds de release in 1985 is Back to the Future nog steeds een cultfilm en een favoriet voor generaties fans over de hele wereld, waaronder ikzelf. Ik heb zoveel plezier beleefd aan het herbeleven van mijn favoriete momenten uit alle drie de films tijdens dit spannende en nostalgische ontwerpavontuur”, aldus de ontwerper van de set, Sven Franic. “De gedeelde tijdloosheid van LEGO-steentjes en de Back to the Future-franchise is iets wat we echt wilden vastleggen voor deze set, dus we hopen dat fans zullen genieten van een race door de tijd in LEGO-stijl.”

LEGO 10300 DeLorean DMC-12 kopen

[content-egg-block post_id=20115 template=offers_list currency=EUR]
[content-egg-block post_id=20115 template=price_alert]
[content-egg-block post_id=20115 template=price_history]
[content-egg-block post_id=20115 template=price_statistics]

Laatste Nieuws

LEGO 10300 DeLorean DMC-12 (Back to the Future) kopen? Uit voorraad leverbaar en met drie cadeaus

We hebben de LEGO 10300 DeLorean DMC-12 al meerdere keren besproken, maar vandaag is de set ook officieel aangekondigd. Update 11/05 → De set is weer te bestellen in de Nederlandse en Belgische LEGO S...[Lees Verder]

LEGO Shop in april 2022: alle nieuwe sets op een rij

De maand maart zit er bijna op en dat betekent dat het weer tijd is voor ons maandelijkse overzicht met alle nieuwe LEGO-sets die in april 2022 worden uitgebracht. Vanaf 1 april kunnen Back to the Fut...[Lees Verder]

Eerste teaser voor LEGO 10305 King’s Castle: Lion Knights in LEGO 10300 DeLorean trailer?

Er gaan geruchten dat LEGO 10305 King’s Castle: Lion Knights wordt uitgebracht ter viering van de 90ste verjaardag van het Deense bedrijf. Een nieuwe korte video voor de lancering van LEGO 10300 DeLor...[Lees Verder]

De laatste informatie over LEGO Creator Expert 10300 Back to the Future: DeLorean

Goed nieuws voor fans van de ‘Back to the Future’-films, want volgens het doorgaans goed geïnformeerde PromoBricks staat er een nieuwe set van de iconische DeLorean op de planning: LEGO Creator Expert...[Lees Verder]

‘LEGO Back to the Future 10290 DeLorean wordt in september 2021 uitgebracht’

Fans van de Back to the Future-films kunnen volgens een nieuw gerucht uitkijken naar een nieuwe LEGO-set. YouTuber Brick Clicker claimt namelijk dat het bedrijf in september komt met LEGO Back to the ...[Lees Verder]

Volg
LEGO 10300 DeLorean DMC-12 (Back to the Future)

Ga op een tijdreisavontuur met de nieuwe LEGO 10300 DeLorean DMC-12 (Back to the Future). De set bestaat uit maar liefst 1872 stenen en komt met exclusieve minifiguren van Marty McFly en Doc Brown.

10
Gemiddelde gebruikersscore
1 beoordeling
Beoordeel dit product
Uw beoordeling: 0
Submit
Introductie:
Stenen:
VIP-punten:
Prijs:
Leeftijd:

Afbeeldingen

Wachtwoord Vergeten