Eerste afbeelding LEGO 40450 Amelia Earhart Tribute gepubliceerd

LEGO LEGO aanbiedingen

Afgelopen zondag maakten we al bekend dat LEGO 40450 Amelia Earhart Tribute op 1 maart wordt gelanceerd als een cadeau bij aankoop in de Nederlandse en Belgische LEGO Shop en inmiddels is er ook een afbeelding van de set verschenen. De afbeelding werd op Facebook gepubliceerd door een LEGO Certified Store uit Zuid-Afrika.

LEGO 40450 Amelia Earhart Tribute

Volgens de advertentie bedraagt de minimaal aankoopwaarde in Zuid-Afrika 2500 Rand, wat in Europa overeenkomt met ongeveer 138 euro. LEGO 40410 Tribute to Charles Dickens is qua formaat vergelijkbaar en werd eind vorig jaar meegeleverd bij aankopen vanaf €150 en de kans is groot dat dit ook het geval zal zijn voor LEGO 40450 Amelia Earhart Tribute. De set bestaat uit een minifiguur van Earhart en haar vliegtuig, de Lockheed Vega 5B, waarmee ze de Atlantische Oceaan overstak.

Amelia Earhart was een beroemde Amerikaanse vliegenierster. Ze was de eerste vrouw die als pilote de Atlantische Oceaan overstak en de eerste persoon die solo de Grote Oceaan overvloog. In 1937 begon ze met navigator Fred Noonan in de Lockheed Model 10-E Electra aan wat de langste tocht ter wereld had moeten worden. Earhart en Noonan verdwenen echter boven de Stille Oceaan.

De twee werden voor het laatst gezien in Lae, Nieuw-Guinea, op 2 juli 1937, op de laatste landstop voor Howland Island en een van hun laatste etappes van de vlucht. Bijna een jaar en zes maanden nadat zij en Noonan verdwenen waren, werd Earhart officieel dood verklaard.

Het was een relatief rustige maand wat betreft nieuwe LEGO-sets, maar dat gaat in maart 2024 veranderen. Bouwers kunnen namelijk uitkijken naar meer dan 50 nieuwe LEGO-sets. Er zullen daarnaast verschillende promoties van start gaan, waaronder LEGO 40680 Flower Store en via deze pagina kun je nog een code genereren om LEGO City 40582 4×4 Off-Road Ambulance Rescue te bemachtigen als extra cadeau bij aankoop (GWP).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten