LEGO voegt Castle-thema toe aan beslissende 90th Anniversary Set-stemronde

LEGO LEGO 18+

De LEGO Groep viert volgend jaar hun 90-jarig jubileum en jullie kunnen een klassiek LEGO-thema kiezen dat in 2022 opnieuw zal worden uitgebracht in de LEGO Adult-serie. De eerste stemronde heeft inmiddels plaatsgevonden en er zouden oorspronkelijk slechts drie thema’s doorgaan, echter heeft het Deense bedrijf geluisterd naar zijn fans en een belangrijke aanpassing doorgevoerd door het Castle-thema als vierde optie te introduceren.

Er zijn inmiddels meer dan 77.000 stemmen uitgebracht en de laatste stemronde komt op 10 februari ten einde. De laatste stemming zal niet transparant zijn, waardoor de LEGO 90th Anniversary Set nog een verrassing blijft. Dit zijn de vier thema’s die nog kans maken:

  • Bionicle
  • Classic Space
  • Pirates
  • Castle

90th Anniversary Set

Volgens LEGO is er een fout gemaakt door het Castle-thema niet als één stemoptie weer te geven. Alleen bij het samenvoegen van de stemmen op het ‘Classic Castle’ en ‘Forestmen’ en niet alle andere Castle-subthema’s, stijgt het aantal stemmen aanzienlijk en staat het Castle-thema in de top drie. Dit is hoe de resultaten eruit zouden zien als LEGO de subthema’s van Castle zou samenvoegen:

  • Als LEGO elke gebruiker bij elkaar zou optellen die 1, 2 of 3 stemmen op Castle heeft uitgebracht, zijn dat 33489 gebruikers (meer dan het dubbele van de benodigde stemmen om de top drie te halen).
  • Als LEGO alle niet-fantasie kasteelthema’s bij elkaar zou optellen, met uitzondering van Classic Castle (Lion Knights, Black Falcons, Black Knights, Forestmen en Wolfpack), dan zijn er 20821 gebruikers die een stem uitbrengen op ten minste één van deze thema’s
  • Als LEGO de stemmen op Forestmen, Lion Knights en Black Nights bij elkaar zou optellen (de drie thema’s om het Classic Yellow Castle op te volgen), zijn er 16030 gebruikers die een stem hebben uitgebracht, opnieuw genoeg om de 3e plaats van Pirates in te nemen.

Er is daarom besloten dat de beslissende stemronde wordt uitgebreid van drie naar vier opties, waaronder Castle. Het samenbrengen van andere thema’s zou geen invloed hebben gehad op de top drie.

Het LEGO Crazy Week-evenement bij Bol.com is van start gegaan. Je kan profiteren van heel veel scherp geprijsde LEGO-sets. Wees er snel bij, want voorgaande acties hebben geleerd dat de populairste sets snel uitverkocht raken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten