LEGO Architecture 21058 The Great Pyramid of Giza kopen? Alles wat je moet weten

LEGO LEGO Architecture

Fans van de Architecture-serie kunnen in juni weer uitkijken naar een nieuw model: LEGO Architecture 21058 The Great Pyramid of Giza. Vanaf 1 juni is de set te koop in de Nederlandse en Belgische LEGO Shop voor €139,99. Het is geen exclusieve set, waardoor de prijs bij andere shops vermoedelijk lager zal uitvallen.

LEGO Architecture 21058 The Great Pyramid of Giza

LEGO Architecture 21058 The Great Pyramid of Giza bestaat uit 1476 stenen en daarmee bouw je de historische Piramide van Cheops. Deze piramide maakt deel uit van het Gizeh-complex van drie grote en zes kleine piramiden. De grote piramiden worden toegeschreven aan de koningen Cheops, Chefren en Menkaoera. Men vermoedt dat deze tussen circa 2551 en 2472 v.Chr. werden gebouwd.

  • Setnummer: 21058
  • Naam: The Great Pyramid of Giza
  • Thema: Arcitecture
  • Aantal stenen: 1476
  • Afmetingen: 20 cm hoog, 35 cm breed en 32 cm diep
  • Prijs: €139,99 in LEGO Shop NLBE
  • Releasedatum: 1 juni 2022
  • Aanbevolen leeftijd: 18+

LEGO Architecture 21058 The Great Pyramid of Giza bestaat uit veel witte stenen en dit is een verwijzing naar de deklaag. Deze deklaag, die oorspronkelijk de hele piramide bedekte, was gemaakt van goede kwaliteit kalksteen uit Tura. Net als het historische origineel, is er een goudkleurige steen op de top van het LEGO-model. De set is echter veel meer dan alleen de Piramide van Cheops.

Op de voorgrond van de diorama strekt de Nijl zich uit over de gehele breedte, inclusief een kleiner en een groter schip. In het midden van de rivier ligt een steiger, die via een pad verbonden is met de ingang van de piramide op de achtergrond. Tussen de steiger en de piramide staan links nog twee kleinere piramiden. Aan de rechterkant bevinden zich verschillende kleinere huizen en ook is er een obelisk te zien. De oever van de rivier is versierd met verschillende plantaardige elementen die palmbomen moeten voorstellen. De diorama is omgeven door een zwart frame met een geprint naamplaatje.

LEGO Architecture 21058 The Great Pyramid of Giza heeft een open achterkant en je kunt daardoor de konings- en koninginnekamers, de grote galerij en de luchtschachten ook aanschouwen. Combineer deze set met een tweede model (apart verkrijgbaar) voor een volledige piramidevorm.

In oktober verschijnen er een aantal prachtige nieuwe LEGO-sets, waaronder LEGO Icons 10308 Holiday Main Street, LEGO Star Wars 75331 The Razor Crest en LEGO Super Mario 71411 The Mighty Bowser. Daarnaast ontvang je tot en met 13 oktober ook nog eens LEGO Ideas 40566 Ray the Castaway als cadeau bij aankoop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten