LEGO Architecture 21058 The Great Pyramid of Giza vanaf juni 2022 te koop

LEGO LEGO Architecture

Fans van de Architecture-serie kunnen in juni weer uitkijken naar een nieuw model: LEGO Architecture 21058 The Great Pyramid of Giza. De naam van de set verscheen deze week op de website van retailer Wagner, maar inmiddels heeft PromoBricks extra informatie over de set gedeeld.

Foto door Jeremy Bishop op Unsplash

LEGO Architecture 21058 The Great Pyramid of Giza

Vanaf 1 juni is LEGO Architecture 21058 The Great Pyramid of Giza te koop in de Nederlandse en Belgische LEGO Shop voor €139,99. Het is geen exclusieve set, waardoor de prijs bij andere shops vermoedelijk lager zal uitvallen. De set bestaat uit 1476 stenen en daarmee bouw je de historische Piramide van Cheops. Deze piramide maakt deel uit van het Gizeh-complex van drie grote en zes kleine piramiden. De grote piramiden worden toegeschreven aan de koningen Cheops, Chefren en Menkaoera. Men vermoedt dat deze tussen circa 2551 en 2472 v.Chr. werden gebouwd.

  • Setnummer: 21058
  • Naam: The Great Pyramid of Giza
  • Thema: Arcitecture
  • Aantal stenen: 1476
  • Prijs: €139,99 in LEGO Shop NLBE
  • Releasedatum: 1 juni 2022
  • Aanbevolen leeftijd: 18+

LEGO Architecture 21058 The Great Pyramid of Giza bestaat uit veel witte stenen en dit is een verwijzing naar de deklaag. Deze deklaag, die oorspronkelijk de hele piramide bedekte, was gemaakt van goede kwaliteit kalksteen uit Tura. Net als het historische origineel, is er een goudkleurige steen op de top van het LEGO-model. De set is echter veel meer dan alleen de Piramide van Cheops. Het zou namelijk gaan om een diorama van ongeveer 46 noppen breed en 30 noppen diep. Het diorama is omgeven door een zwart frame met een geprint naamplaatje.

Op de voorgrond van het diorama strekt de Nijl zich uit over de gehele breedte, inclusief een kleiner en een groter schip. In het midden van de rivier ligt een steiger, die via een pad verbonden is met de ingang van de piramide op de achtergrond. Tussen de steiger en de piramide staan links nog twee kleinere piramiden. Aan de rechterkant bevinden zich verschillende kleinere huizen en ook is er een obelisk te zien. De oever van de rivier is versierd met verschillende plantaardige elementen die palmbomen moeten voorstellen.

LEGO Architecture 21058 The Great Pyramid of Giza heeft een open achterkant en je kunt daardoor de konings- en koninginnekamers, de grote galerij en de luchtschachten ook aanschouwen. Volgens de gepubliceerde informatie heeft de set een Technic-verbindingssysteem, zodat je de piramide dicht kan maken door een tweede set aan te schaffen.

In oktober verschijnen er een aantal prachtige nieuwe LEGO-sets, waaronder LEGO Icons 10308 Holiday Main Street, LEGO Star Wars 75331 The Razor Crest en LEGO Super Mario 71411 The Mighty Bowser. Daarnaast ontvang je tot en met 13 oktober ook nog eens LEGO Ideas 40566 Ray the Castaway als cadeau bij aankoop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten