LEGO Architecture 21060 Himeji Castle kopen? Alles wat je moet weten

LEGO LEGO Architecture

Fans van de LEGO Architecture-serie moeten nog even geduld hebben, maar in de tweede helft van 2023 verschijnt er weer een nieuwe interessante set in de vorm van LEGO Architecture 21060 Himeji Castle. De set wordt op 1 augustus uitgebracht en heeft in de LEGO Shop een adviesprijs van €159,99 gekregen.

  • Setnummer: 21060
  • Naam: Himeji Castle
  • Thema: Architecture
  • Aantal stenen: 2125
  • Afmetingen: 19 cm hoog, 32 cm breed en 27 cm diep
  • Prijs: €159,99 in LEGO Shop NLBE
  • Releasedatum: 1 augustus 2023
  • Aanbevolen leeftijd: 18+

LEGO Architecture 21060 Himeji Castle

Het model is voorzien van veel details, waaronder de torens van het kasteel, looppaden en asymmetrische muren. Je kunt de bovenkant van het model verwijderen om de vereenvoudigde indeling te bekijken. LEGO Architecture 21060 Himeji Castle focust zich op het bovenste deel van het uitgestrekte terrein en wordt geleverd met vier bouwbare kersenbomen, waarvan er twee groene bladeren hebben en twee met prachtige roze bloesems. Het kasteel bestaat uit 2125 stenen en is 19 cm hoog, 32 cm breed en 27 cm diep.

Het Himeji-kasteel, gelegen op een heuveltop in de stad Himeji in de Japanse prefectuur Hyōgo, is een complex dat wordt beschouwd als het beste overlevende voorbeeld van prototypische Japanse kasteelarchitectuur. Het kasteel bestaat uit 83 kamers met geavanceerde defensieve systemen uit de feodale periode. Vanwege de briljant witte buitenkant en de vermeende gelijkenis met een vogel die opstijgt, staat het kasteel bekend als Hakuro-jō of Shirasagi-jō, wat het “Witte Reiger Kasteel” betekent.

Het Himeji-kasteel is het grootste en meest bezochte kasteel in Japan en werd in 1993 als een van de eerste UNESCO Werelderfgoedlocaties in het land geregistreerd. De geschiedenis van het kasteel gaat terug tot 1333, toen Akamatsu Norimura een fort bouwde op de top van de Himeyama-heuvel. Het fort werd in 1346 afgebroken en herbouwd als het Himeyama-kasteel, en pas twee eeuwen later verbouwd tot het Himeji-kasteel. In 1581 werd het kasteel aanzienlijk verbouwd door Toyotomi Hideyoshi, die een kasteeltoren met drie verdiepingen toevoegde.

Tokugawa Ieyasu schonk het kasteel in 1600 aan Ikeda Terumasa voor zijn hulp in de Slag bij Sekigahara, en van 1601 tot 1609 werd het kasteel volledig herbouwd en uitgebreid tot een groot kasteelcomplex door Ikeda. Honda Tadamasa voegde van 1617 tot 1618 nog verschillende gebouwen toe aan het kasteelcomplex. Het Himeji-kasteel heeft bijna 700 jaar lang standgehouden, zelfs tijdens de bombardementen op Himeji tijdens de Tweede Wereldoorlog en natuurlijke rampen zoals de Grote Hanshin-aardbeving van 1995.

We hebben in samenwerking met LEGO weer een extra cadeau bij aankoop voor jullie. Er kan een keuze worden gemaakt tussen LEGO 40593 Fun Creativity 12-in-1 (vanaf €80) en 40589 Pirate Ship Playground (vanaf €100). Vraag via deze pagina een unieke code aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten