Dit is LEGO Art 31206 Rolling Stones

LEGO LEGO Art

In maart schreven we al voor het eerst over LEGO Art 31206 Rolling Stones, maar vandaag kunnen we jullie dankzij de Duitse retailer Taschengelddieb ook de eerste afbeelding van de set onthullen. Het model bestaat uit 1998 stenen en daarmee bouw je het Rolling Stones-logo, ook wel Tongue & Lips genoemd. Mick Jagger en John Pasche, een student aan de kunstacademie in Londen, zijn samen verantwoordelijk geweest voor het design van dit iconische logo. In tegenstelling tot andere Art-sets volgt het ontwerp de vorm van het logo in plaats van een standaard rechthoekig frame.

LEGO Art 31206 Rolling Stones

Voor het logo had Jagger de tong van de Hindoe-godin Kali voorgesteld. Pasche zei destijds: “Het ontwerpconcept voor de tong moest de anti-autoritaire houding van de band, de mond van Mick en de duidelijke seksuele ondertoon weergeven. Ik ontwierp het op zo’n manier dat het gemakkelijk te reproduceren was en in een stijl waarvan ik dacht dat die de tand des tijds zou kunnen doorstaan.” Dat is overduidelijk goed gelukt nu er in 2022 zelfs een LEGO-set van het logo verschijnt. Vanaf 1 juni is LEGO Art 31206 Rolling Stones te koop in de Nederlandse en Belgische LEGO Shop voor €149,99. Het goede nieuws is dat de set ook bij andere retailers beschikbaar komt, zodat de prijs flink lager uit zal vallen.

  • Setnummer: 31206
  • Naam: Rolling Stones
  • Thema: Art
  • Aantal stenen: 1998
  • Prijs: €149,99 in LEGO Shop NLBE
  • Releasedatum: 1 juni 2022
In oktober verschijnen er een aantal prachtige nieuwe LEGO-sets, waaronder LEGO Icons 10308 Holiday Main Street, LEGO Star Wars 75331 The Razor Crest en LEGO Super Mario 71411 The Mighty Bowser. Daarnaast ontvang je tot en met 13 oktober ook nog eens LEGO Ideas 40566 Ray the Castaway als cadeau bij aankoop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten