Dit is het LEGO 10276 Roman Colosseum: meerdere foto’s van doos gelekt

LEGO 18+ LEGO Creator Expert

Begin augustus verscheen er een gerucht dat LEGO werkt aan een nieuwe Landmark-set: LEGO 10276 Roman Colosseum. Dat blijkt te kloppen, want op Instagram is er inmiddels een foto verschenen van de doos. Deze set zal onder de 18+ categorie worden uitgebracht, echter zal de set in de LEGO Shop vermoedelijk nog steeds onder de Creator Expert-serie vallen. LEGO 10276 Roman Colosseum verschijnt naar verluidt in november exclusief in de LEGO Shop voor €499,99.

Update 23-10 → Er is nog een nieuwe foto van de verpakking verschenen met de bevestiging dat de set daadwerkelijk 9036 stenen zal tellen. Volgens onze informatie is het de bedoeling dat de set op vrijdag 27 november (Black Friday) exclusief verschijnt in de LEGO Shop. Vorig jaar bracht LEGO tijdens Black Friday de Batmobile op de markt.

Die hoge prijs heeft te maken met het grote aantal steentjes, want als we de bron van de foto mogen geloven bestaat LEGO 10276 Roman Colosseum uit maar liefst 9036 stenen en daarmee wordt het de grootste set die LEGO ooit heeft uitgebracht. Het Deense bedrijf hintte eerder al op de komst van het Romeinse Colosseum, want het bekendste bouwwerk van Rome was zichtbaar op het schilderijaccessoire dat wordt meegeleverd bij LEGO Creator Expert 10271 Fiat 500. Het Deense bedrijf verwerkt vaker verwijzingen naar nieuwe sets in zijn projecten, zoals de Dodge Charger die was te zien in de achteruitkijkspiegel van de Ford Mustang.

 • Setnummer: 10276
 • Naam: LEGO 10276 Roman Colosseum
 • Aantal stenen: 9036 stenen
 • Aantal minifiguren: geen
 • Schaal: micro
 • Prijs: €499,99
 • Reguliere verkoop: 27 november 2020
 • Waar: LEGO Shop NL | LEGO Shop BE

In de LEGO Shop is vandaag weer een nieuw cadeau bij aankoop beschikbaar: LEGO 40689 Firework Celebrations. Je ontvangt de GWP bij alle aankopen vanaf €85 in de periode van 28 juni tot en met 7 juli 2024. De promotie is ook van toepassing op pre-orders en sets die op nalevering staan.

1 Reactie

 1. Deze nieuwe foto ziet er wel anders uit dan de eerste gelekte foto, maar in elk geval wel een stuk geloofwaardiger (én de set is hetzelfde, ook fijn). Kan niet wachten tot ie er is!

  Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten