Duidelijke foto’s van LEGO 10276 Roman Colosseum gelekt

LEGO LEGO Creator Expert

Vorige maand verschenen er al twee afbeeldingen van LEGO 10276 Roman Colosseum, maar helaas waren deze van matige kwaliteit en voorzien van meerdere watermerken. Gelukkig naderen we de release en dat betekent dat er inmiddels meer mensen zijn met toegang tot de set, waardoor we vandaag enkele afbeeldingen van aanzienlijk hogere kwaliteit met jullie kunnen delen. LEGO 10276 Roman Colosseum is in onze ogen een zeer geslaagd project en zal in veel huizen niet misstaan als displaymodel.

LEGO 10276 Roman Colosseum

LEGO 10276 Roman Colosseum ziet er niet alleen prachtig uit, maar schrijft ook geschiedenis. Het bouwwerk bestaat namelijk uit maar liefst 9036 stenen en daarmee is het de grootste set die LEGO commercieel heeft uitgebracht. Op het hoogste punt meet de set 27 cm en het Colosseum is 59 cm breed.

Volgens onze informatie is het de bedoeling dat de set op 13 november om 15:00 wordt aangekondigd, gevolgd door een release op LEGO Black Friday 2020 (27 november), zodat je ook kan uitkijken naar verschillende cadeaus bij je bestelling. Het zal gaan om een exclusieve release in de LEGO Shop voor €499,99. Lezers uit België kunnen de set via deze link bestellen.

Het Deense bedrijf hintte eerder al op de komst van het Romeinse Colosseum, want het bekendste bouwwerk van Rome was zichtbaar op het schilderijaccessoire dat wordt meegeleverd bij LEGO Creator Expert 10271 Fiat 500. Het Deense bedrijf verwerkt vaker verwijzingen naar nieuwe sets in zijn projecten, zoals de Dodge Charger die was te zien in de achteruitkijkspiegel van de Ford Mustang.

 • Setnummer: 10276
 • Naam: LEGO 10276 Roman Colosseum
 • Aantal stenen: 9036 stenen
 • Aantal minifiguren: geen
 • Schaal: micro
 • Prijs: €499,99
 • Reguliere verkoop: 27 november 2020
 • Waar: LEGO Shop NL | LEGO Shop BE

We hebben in samenwerking met LEGO weer een extra cadeau bij aankoop voor jullie. Er kan een keuze worden gemaakt tussen LEGO 40593 Fun Creativity 12-in-1 (vanaf €80) en 40589 Pirate Ship Playground (vanaf €100). Vraag via deze pagina een unieke code aan.

2 Reacties

 1. Dit is te gek voor een lego liefhebber alleen de prijs is niet voor iedereen weggelegd helaas blijven dromen.

  Reageer
  • Ik ben leraar Latijn. 62 jaar. Zie om me heen de belangstelling voor Romeinen afbrokkelen. Hoe heerlijk om dan kort voor je pensioen het Colosseum steen voor steen op te bouwen!!

   Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten