LEGO 10273 Haunted House kopen? Nu beschikbaar

LEGO Creator Expert

Een aantal dagen geleden kon je al de eerste foto’s zien van LEGO 10273 Haunted House en inmiddels is de set ook officieel aangekondigd. De VIP-voorverkoop van spookhuis uit de Fairground Collection (€229,99) is op 20 mei van start gegaan in de Nederlandse LEGO Shop. Lezers uit België kunnen de set hier bestellen. Het creëren van een VIP-account is geheel gratis en geeft je onder andere korting op toekomstige aankopen in de LEGO Shop.

LEGO 10273 Haunted House

LEGO 10273 Haunted House bestaat uit 3231 stenen en is daarmee terug te vinden in de top 30 van grootste LEGO-sets. Er worden negen minifiguren meegeleverd, waaronder een poortwachter voor het huis, een spook, een skelet en vijf bezoekers, inclusief een persoon in een rolstoel. LEGO brengt de set uit in de Fairground Collection en dit is ook de officiële naam voor toekomstige attracties. De set richt zich op volwassenen met een aanbevolen leeftijd van 18+.

Het huis kan worden geopend, waardoor je het interieur kan aanschouwen. De door spoken geteisterde woning is geïnspireerd door Manor Von Barron, de thuisbasis van Samuel Von Barron – een personage uit het LEGO Adventurers-thema. Het interieur van de spookhuisattractie bevat de uitgebreide collectie gestolen artefacten van Von Barron die verwijzen naar klassieke sets, zoals het orgel van Catarino en de Orb van OGEL. In het spookhuis bevindt zich een werkende vrije val-attractie en automatische deuren boven op de toren.

Werkende vrije val met Powered Up

Bouwers kunnnen LEGO 10273 Haunted House combineren met LEGO Powered Up-onderdelen, zodat je de lift met de Powered Up-app kunt bedienen. De ketting van de lift is voorzien van een breder element. Deze haakt waarschijnlijk in de cabine en vervoert deze omhoog. Daar klikt de cabine naar buiten en valt deze vrij naar beneden om voorzichtig te worden afgeremd door middel van de vier rubberen wielen rechts en links zodat deze de vloer niet raken. Zodra de langzamere ketting de cabine heeft ingehaald, begint hij opnieuw. De grote zwarte wielen aan de achterkant worden waarschijnlijk gebruikt als vliegwielen bij het remmen, zodat de beweging mooi soepel verloopt en de lift de grond niet raakt.

Voor deze functie heb je de volgende onderdelen nodig (alleen verkrijgbaar in de LEGO Shop):

Haunted House afbeeldingen

LEGO heeft bekendgemaakt dat er vanaf woensdag 12 juni 2024 in de LEGO Shop weer dubbele Insiders-punten (voorheen VIP-punten) gescoord kunnen worden. Deze promotie loopt tot en met zondag 16 juni. Op deze pagina kun je bovendien ook een cadeau bij aankoop (GWP) aanvragen: LEGO 40593 Fun Creativity 12-in-1 (vanaf €80) of LEGO City 40582 4×4 Off-Road Ambulance Rescue (vanaf €100).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten