LEGO 10283 NASA Space Shuttle Discovery kopen? Nu beschikbaar in LEGO Shop

LEGO Creator Expert

LEGO 10283 Space Shuttle Discovery is zojuist officieel aangekondigd. De nieuwe ruimtevaartset wordt op 1 april exclusief gelanceerd in de Nederlandse LEGO Shop voor €179,99. Lezers uit België kunnen de set via deze link bekijken. Er zal ditmaal geen VIP-voorverkoop plaatsvinden, maar je ontvangt bij een bestelling wel het LEGO 40449 Easter Bunny’s Carrot House cadeau.

Een kleine opmerking van onze zijde: zoals altijd zouden we heel blij zijn als je ons bij je aankoop steunt door onze links te gebruiken, zodat we anders advertentievrij kunnen blijven. Om dit te laten werken, moeten helaas alle cookies in de LEGO Shop worden geaccepteerd.

  • Setnummer: 10283
  • Naam: LEGO 10283 NASA Space Shuttle Discovery
  • Aantal stenen: 2354
  • Prijs: €179,99 in LEGO Shop Nederland | België
  • Afmetingen:21 cm hoog, 54 cm lang en 34 cm breed
  • Releasedatum: 1 april 2021 (exclusief in LEGO Shop)
  • VIP-punten: 1350
  • Serie: LEGO Creator Expert
  • Aanbevolen leeftijd: 18+

LEGO 10283 Space Shuttle Discovery

LEGO 10283 Space Shuttle Discovery telt 2354 stenen en heeft een schaal van 1:69. Naast de shuttle, ook wel bekend als de orbiter, bevat de set ook de Hubble Space Telescope (HST), die in de vrachtruimte van de Discovery in de ruimte werd vervoerd in 1990. Daar werd het met succes in een baan om de aarde gebracht met behulp van het Remote Manipulator System (RMS), een robotarm. Er is ook een presentatiestand voor de shuttle en HST. Beide accessoires hebben bovendien elk een sticker met wat belangrijke gegevens, zoals we die kennen van bijvoorbeeld de Star Wars UCS-sets en de Batmobile.

Het model is voorzien van allerlei authentieke kenmerken, waaronder het openende vracht, een functioneel landingsgestel, een cockpit die open kan, de beweegbare hoogte-rolroeren en de ruimtearm, plus 5 stoelen voor de bemanning. De ruimtetelescoop Hubble is voorzien van beweegbare zonnepanelen en een afsluitbare diafragmaopening, net als het echte model. De shuttle bevat geen tank of raketten en is 21 cm hoog, 54 cm lang en 34 cm breed.

LEGO levert enkele geprinte stenen mee voor de telescoop, cockpitruit en enkele andere details.  Stickers worden gebruikt voor de naambelettering op de shuttle onder de cockpit en de radiatoren aan de binnenkant van de laadruimte. Bouwers kunnen de Hubble-missie (STS-31) recreëren door de deuren van de laadruimte te openen. Dit was bovendien een cruciale functie, omdat het eveneens de shuttle afkoelde. De HST kan in de laadruimte worden opgeborgen en worden uitgeladen met behulp van het Remote Manipulator System (RMS). Je kan de rolroeren aanpassen door aan de middelste motor te draaien.

De set biedt dus een zekere speelwaarde, hoewel het voor is ontworpen als displaystuk. Het Deense bedrijf heeft LEGO 10283 Space Shuttle Discovery een aanbevolen leeftijd van 18+ gegeven, echter wil dat niet zeggen dat het product niet geschikt is voor jongere ruimtevaartfans. LEGO gebruikt de 18+ aanduiding vooral als een marketingtool voor volwassenen.

LEGO 10283 Space Shuttle Discovery is gebaseerd op de shuttle die meer missies, 39 vluchten tussen 1984 en 2011, heeft gevlogen dan welke andere spaceshuttle ter wereld. De Discovery staat daarnaast bekend als de shuttle die de Hubble-telescoop in een omloop heeft gebracht en ook is het medeverantwoordelijk geweest voor de bouw van het International Space Station.

Mocht je niet langer kunnen wachten, dan kun je nu met de volgende drie ruimtesets aan de slag:

We hebben in samenwerking met LEGO weer een extra cadeau bij aankoop voor jullie. Er kan een keuze worden gemaakt tussen LEGO 40593 Fun Creativity 12-in-1 (vanaf €80) en 40589 Pirate Ship Playground (vanaf €100). Vraag via deze pagina een unieke code aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten