LEGO 10295 Porsche 911 Turbo/Targa kopen? Nu beschikbaar

LEGO Creator Expert

Eerder deze maand kon je al de eerste beelden zien van LEGO 10295 Porsche 911 en op donderdag is de set ook officieel aangekondigd. De set wordt op 1 maart 2021 gelanceerd in de Nederlandse LEGO Shop voor €149,99, echter start de VIP-voorverkoop al op 16 februari. Lezers uit België kunnen de Porsche via deze link bestellen. Een VIP-account is gratis te registreren en direct actief.

Om de lancering van de LEGO Porsche 911 Turbo en 911 Targa te vieren, biedt LEGO de eerste kopers ook de kans om bij hun aankoop een limited edition LEGO Porsche-eigenaarspakket te ontvangen. Het pakket bevat een eigendomscertificaat, een officiële LEGO Porsche-kaarthouder en een set van vier unieke kunstafdrukken gebaseerd op hedendaagse Porsche 911-advertenties. Allemaal gepresenteerd in een verzamelmap. Dit geschenk met hoge verzamelwaarde is in beperkte aantallen beschikbaar voor bestellingen van de set die tijdens de VIP-voorverkoop worden geplaatst.

  • Setnummer: 10295
  • Naam: Porsche 911
  • Aantal stenen: 1458
  • Prijs: €149,99 in LEGO Shop Nederland | België
  • Afmetingen: 10,8 cm hoog, 35,5 cm lang en 16 cm breed
  • Releasedatum: 1 maart 2021 (exclusief in LEGO Shop)
  • VIP-voorverkoop: 16 februari 2021 met als cadeau LEGO Porsche-eigenaarspakket (limited edition)
  • VIP-punten: 1275
  • Serie: 18+/Creator Expert
  • Aanbevolen leeftijd: 18+

LEGO 10295 Porsche 911

LEGO 10295 Porsche 911 bestaat uit 1458 stenen en is de eerste set die valt onder de Adult Builders Vehicle Collection-serie. Bouwers kunnen kiezen uit twee modellen: LEGO Porsche 911 Turbo met een vast dak of de 911 Targa met open dak. De varianten van de LEGO Porsche 911 Turbo en 911 Targa, die de essentie van het beroemde Duitse merk weerspiegelen, hebben alle kenmerken van hun naamgenoten, van de aerodynamische lijnen tot de schuine koplampen en de stijlvolle motorkap met Porsche-embleem en aan de achterkant de iconische zescilinder ‘boxer’-motor.

Onder hun elegante silhouetten verbergen de LEGO Porsche 911 Turbo en 911 Targa een schat aan details. Beide versies komen met de 2+2-sportstoelen en deze zijn samen met het dashboard afgewerkt in donkeroranje en nougat, een kleurenschema gebaseerd op eigentijdse bekledingsopties van de Porsche 911. Verdere interieurdetails zijn onder meer een handrem, versnellingspook en functioneel stuur. De stoelen aan de voorzijde kantelen ook naar voren voor toegang tot de achterbank.

Verschillende kenmerken die uniek zijn voor de 911 Turbo- en 911 Targa-varianten van de set, zorgen ervoor dat ze even karakteristiek maar verschillend zijn wanneer ze zijn gebouwd. De LEGO Porsche 911 Turbo is voorzien van opvallende Turbo-emblemen, een brede achteras, turbolader en intercooler. De elementen worden gecompleteerd met een geïntegreerde achterspoiler.

Het dak van de LEGO Porsche 911 Targa is  afneembaar en kan het onder de motorkap van de auto worden opgeborgen. De iconische Targa Bar maakt de look compleet, samen met de Targa-badges en een van LEGO-stenen gebouwde achterruit.

“Terwijl we de auto aan het ontwerpen waren, was de moeilijkste beslissing of we de Turbo- of Targa-variant van de auto zouden maken. Het was zo moeilijk dat we de mogelijkheid ontwikkelden om de LEGO Porsche 911 Turbo en Targa uit één set te bouwen. Zonder twijfel zullen fans van de 911 over de hele wereld die deze auto’s al lang bewonderen, de kans geweldig vinden om beide versies te bouwen!”, aldus LEGO Design Master Mike Psiaki.

We weten dat de Porsche 911 een zekere magie oproept voor klanten en fans van ons merk wereldwijd, en de nieuwste LEGO-toevoegingen aan de 911-familie – de LEGO Porsche 911 Turbo en 911 Targa – zijn niet anders. Deze incarnaties van onze sportwagens geven nauwkeurig het onmiskenbare ontwerp weer van de auto’s waarop ze zijn gebaseerd, en zullen een nieuwe familie fans veel plezier bezorgen”, zegt Fabian Schmölz, exterieurontwerper bij Porsche.

Het LEGO Crazy Week-evenement bij Bol.com is van start gegaan. Je kan profiteren van heel veel scherp geprijsde LEGO-sets. Wees er snel bij, want voorgaande acties hebben geleerd dat de populairste sets snel uitverkocht raken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten