LEGO 10295 Porsche 911 Turbo/Targa designervideo: zo kwam het project tot stand

Het ontwerpteam achter de LEGO 10295 Porsche 911 Turbo/Targa heeft in de designervideo onthuld hoe het model tot stand is gekomen. In de video bespreken Mike Psiaki, Carl Merriam en Yoel Mazur welke rol ze hebben gespeeld tijdens de ontwikkeling van het nieuwste 18+ model in de Creator Expert-serie. De set wordt op 1 maart 2021 gelanceerd in de Nederlandse LEGO Shop voor €149,99, echter start de VIP-voorverkoop al op 16 februari. Lezers uit België kunnen de Porsche via deze link bestellen. Een VIP-account is gratis te registreren en direct actief. Om de lancering van de LEGO Porsche 911 Turbo en 911 Targa te vieren, biedt LEGO de eerste kopers ook de kans om bij hun aankoop een limited edition LEGO Porsche-eigenaarspakket te ontvangen.

  • Setnummer: 10295
  • Naam: Porsche 911
  • Aantal stenen: 1458
  • Prijs: €149,99 in LEGO Shop Nederland | België
  • Afmetingen: 10,8 cm hoog, 35,5 cm lang en 16 cm breed
  • Releasedatum: 1 maart 2021 (exclusief in LEGO Shop)
  • VIP-voorverkoop: 16 februari 2021 met als cadeau LEGO Porsche-eigenaarspakket (limited edition)
  • VIP-punten: 1275
  • Serie: 18+/Creator Expert
  • Aanbevolen leeftijd: 18+

LEGO 10295 Porsche 911

De komst van de set is te danken aan Psiaki, want hij heeft het model bedacht tijdens een proces dat ‘Fabulab’ heet. Een dag per maand krijgen ontwerpers van LEGO de kans om aan iets te werken wat ze zelf willen. “Dat is eigenlijk iets dat veel ontwerpers bij LEGO doen”, legt Mike uit. “We zullen deze modellen bouwen die een soort passieprojecten zijn of gewoon iets waarvan we denken dat het leuk zou kunnen zijn en we hebben verschillende ruimtes in ons gebouw waar we het kunnen tentoonstellen of er foto’s van kunnen maken. Ik bouw graag dingen en zet ze gewoon op mijn bureau en kijk wat er gebeurt.”

Merriam werd gekozen om het idee te transformeren tot een commerciële set. “Ik vond het heel spannend om eraan te werken”, zegt hij. Het bleek dat dat gevoel niet lang duurde. “Ik bouw en kijk ernaar en terwijl ik er steeds dieper op inga, realiseer ik me dat ik absoluut geen idee heb wat ik met dit model doe. Ik speel er gewoon mee en probeer dingen werkend te krijgen en dan kwam Mike langs en hij vertelde me een: ‘kan ik een beetje meer betrokken zijn?’ Ik heb hem dit niet laten weten, maar ik had niet meer opgelucht kunnen zijn. Dit was een enorme last van mijn schouders om dit project aan hem terug te geven.”

Maar zelfs Mike kon de LEGO 10295 Porsche 911 niet helemaal alleen afmaken en dat is waar Yoel de helpende hand bood. Yoel is een Element Designer bij de LEGO, wat betekent dat hij zijn tijd besteedt aan het bedenken van gloednieuwe LEGO-stenen. Om het ronde uiterlijk van de Porsche 911 op deze schaal volledig te realiseren, ontwierp hij twee nieuwe elementen: een 5 × 5 kwartcirkel voor de wielkasten en een drievoudige boog voor de achterlijnen.

“Mike nam oorspronkelijk gewoon een cockpitdeel en sneed deze doormidden en ik vond die lijn te scherp”, legt Yoel uit, verwijzend naar de eerste conceptualisering van het nieuwe grote boogstuk. Dus ik zei: ‘Hé Mike, laten we een nieuw boogelement maken’. Mike was aanvankelijk een beetje ongerust, maar die aarzeling verdween echter snel toen Yoel opdook met het voltooide stuk. “Het paste gewoon perfect op de auto”, zegt Mike. “Het heeft echt geholpen om de vorm af te maken.”

We hebben in samenwerking met LEGO weer een extra cadeau bij aankoop voor jullie. Er kan een keuze worden gemaakt tussen LEGO 40593 Fun Creativity 12-in-1 (vanaf €80) en 40589 Pirate Ship Playground (vanaf €100). Vraag via deze pagina een unieke code aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten