LEGO Icons 10305 Lion Knight’s Castle kopen? Nu beschikbaar met GWP

LEGO LEGO Creator Expert

Liefhebbers van oude LEGO-sets kunnen in de augustus van 2022 hun hart ophalen, want dan verschijnt de langverwachte nieuwe ridderset. LEGO Icons 10305 Lion Knight’s Castle werd tijdens de tweede editie van LEGO aangekondigd en de set wordt uitgebracht ter viering van de 90ste verjaardag van het Deense bedrijf. Bij aanschaf van de set ontvang je ook nog eens LEGO 40567 Forestmen’s Hideout als cadeau.

LEGO Icons 10305 Lion Knight’s Castle

LEGO 10305 Lion Knight’s Castle krijgt op 3 augustus een exclusieve VIP-voorverkoop in de Nederlandse en Belgische LEGO Shop voor €399,99. Vanaf 8 augustus is de set ook beschikbaar voor iedereen. Dat is een fors prijskaartje, echter bestaat de set ook uit maar liefst 4514 stenen. De komst van het kasteel komt niet als een verrassing, want in de trailer voor LEGO 10300 Back to the Future was het model al kortstondig te zien.

 • Setnummer: 10305
 • Naam: Lion Knight’s Castle
 • Thema: 90 Years of Play/Icons
 • Aantal minifiguren: 22
 • Aantal stenen: 4514
 • Afmetingen: 38 cm hoog 44 cm breed en 33 cm diep
 • Prijs: €399,99 in LEGO Shop NLBE
 • VIP-voorverkoop: 3 augustus 2022
 • Releasedatum: 8 augustus 2022
 • Aanbevolen leeftijd: 18+

De set is ruim een halve meter breed en heeft een open achterzijde, maar kan ook worden ingeklapt wanneer je niet over veel ruimte beschikt. Het ontwerp is deels gebaseerd op LEGO 6080 King’s Castle en dat zien we onder andere terug aan de kasteelpoort. Boven het valhek bevinden zich de wapenschilden van de Lion Knights en daarnaast is er een helling die leidt naar de bruine valbrug. In de ruimte onder de kasteelpoort bevindt zich de kerker met twee cellen, waarin je je tegenstanders kan opsluiten. In de linker cel, die zich achter een grote boom bevindt, kun je de buitenmuur verwijderen om ze te bevrijden.

Ridders kunnen in een wapenkamer kiezen uit een reeks verschillende wapen. LEGO 10305 Lion Knight’s Castle is ook uitgerust met een keuken, een molensteen verbonden met het waterrad, een schatkamer, een eetkamer en de kamers van de koningin. Een troonkamer maakt helaas geen onderdeel uit van het geheel.

Er worden in totaal 22 minifiguren meegeleverd en een aantal figuren waren al in de video te zien. Aan het begin van de scène verschenen de minifiguren van een dienstmeisje, een jonge Forestmen, een jongen en een boer met zijn blauwe Forestmen-hoed en ossenkar. De set bevat negen Lion Knights, maar het ontwerp wijkt af van het origineel. De ridders hebben allemaal een rode torso met blauwe armen en benen. Op het torso is het blauwe wapenschild geprint en de benen zijn voorzien van een rode opdruk waarop het gewaad is afgebeeld. Twee van de Falcon Knights die vorig jaar werden geïntroduceerd zijn ook onderdeel van de set. De Falcon Knights dragen zwarte helmen en hebben grijze benen met een toro waarop het wapenschild is geprint.

Er zijn ook twee Forestmen met groene hoeden, groene benen en groene torso’s met rode armen. Verder komt de set met bakker, een skelet dat in de kerker kan worden geplaatst en tovenaar Majisto. Opmerkelijk genoeg komt de set met een koningin, die blijkbaar die rol van de koning heeft overgenomen. Voor de koningin is er een kroon, een gele cape, zwaard, schild en helm.

Voor de minifiguren is er een een breed scala aan accessoires beschikbaar, waaronder helmen, zwaarden, schilden, bogen, knotsen, lansen, verschillende vlaggen, een trommel en een luit. De set bevat een paard met nieuwe wapenuitrustingen voor de Lion en Falcon Knights, een koe en een wit lam.

Mocht je nog van plan zijn om kerstaankopen te doen in de Nederlandse of Belgische LEGO Shop dan hebben we goed nieuws, want vanaf vrijdag 8 december ontvang je weer dubbele Insiders-punten op alle aankopen. De promotie loopt tot en met dinsdag 12 december en daarbij zijn LEGO 40603 Wintertime Carriage Ride en 40604 Christmas Decor Set beschikbaar als cadeaus bij aankoop.

3 Reacties

 1. “Gezien de afwezigheid van de koning zal de uiteindelijke naam naar alle waarschijnlijk niet LEGO 10305 Lion Knight’s Castle zijn.”

  Waarom niet? Het is niet Lion King’s Castle…

  Reageer
  • Was nog een overblijfsel van een eerder gerucht. Is nu aangepast.

   Reageer
 2. Leuk stukje, ik kan niet wachten! Er worden trouwens 22 minifiguren bijgeleverd, tel ze maar!

  Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten