LEGO Creator Expert 10271 Fiat 500 nu beschikbaar in LEGO Shop

LEGO Creator Expert

De volgende LEGO Creator Expert-set wordt naar verluidt een Fiat Nuova 500. LEGO Creator Expert 10271 Fiat 500 wordt vermoedelijk op 1 april gelanceerd in de LEGO Shop voor €79,99. Volgens PromoBricks zouden er online ook afbeeldingen van de set rond circuleren, echter hebben wij deze niet kunnen vinden en ook zijn ze niet aan het artikel toegevoegd.

→ Update: de set is officieel aangekondigd en nu beschikbaar:

Fiat 500 Nuova (Foto: Wikipedia/IFCAR)

LEGO Creator Expert 10271 Fiat 500

LEGO Creator Expert 10271 Fiat 500 zou zijn gebaseerd op de Fiat 500 L, die in 1968 op de markt werd gebracht als een update van de Fiat 500 D met extra chromen beugels en sierlijsten. De ‘L’ staat voor luxe, echter zal ook dit ontwerp van LEGO niet beschikken over chromen onderdelen. De klassieker komt in het geel en bestaat uit 960 stenen. Het vouwdak van de LEGO Fiat 500 is gemaakt van zwarte stof en kan worden geopend door het op te rollen. De kentekenplaten aan de voor- en achterzijde van het voertuig zijn voorzien van kentekenplaatstickers (zwart). De auto beschikt over twee functionele deuren. Het interieur bestaat uit lichtkleurige stoelen, een grijs stuur en op het dashboard wordt een sticker geplakt.

De motor bevindt zich achterin de LEGO Creator Expert 10271 Fiat 500. Het motorblok kan worden bekeken door de achterklep te openen. De kofferbak bevindt aan de voorzijde en bevat onder andere een reservewiel. Vanwege de beperkte ruimte in het voertuig hebben de LEGO-ontwerpers hun model een reiskoffer gegeven die ter hoogte van de achterruit is bevestigd. Deze bruine koffer kan worden geopend en is voorzien van enkele stickers (waarschijnlijk van bezochte plaatsen). De LEGO Creator Expert 10271-set komt ook met een schildersezel, een gemengd palet met vier kleuren, een penseel en een geschilderde afbeelding van de Fiat 500 voor het Colosseum in Rome.

In de LEGO Shop is vandaag weer een nieuw cadeau bij aankoop beschikbaar: LEGO 40689 Firework Celebrations. Je ontvangt de GWP bij alle aankopen vanaf €85 in de periode van 28 juni tot en met 7 juli 2024. De promotie is ook van toepassing op pre-orders en sets die op nalevering staan.

3 Reacties

 1. Mooi! Door wil ik 🙂

  Reageer
 2. wat zijn de afmetingen van de fiat 500

  Reageer
  • vermoed het formaat van de groene mini.

   Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten