LEGO Creator Expert 10297 Hotel met kunstgalerie (Modular Building) vanaf 1 januari 2022 te koop

LEGO LEGO Creator Expert

LEGO Creator Expert 10278 Police Station werd op nieuwjaarsdag uitgebracht en volgens het doorgaans goed geïnformeerde PromoBricks komt het Deense bedrijf op de eerste dag van 2022 opnieuw met een nieuwe Modular Building-set. Op 1 januari zal LEGO Creator Expert 10297 Hotel met kunstgalerie verschijnen en ter viering van het 15-jarig jubileum zou er ook een leuk cadeau bij aankoop (GWP) worden meegeleverd. Een officiële aankondiging verwachten we op 26 november (Black Friday).

Lees ook → LEGO 10297 Boutique Hotel is inmiddels officieel aangekondigd. 

 • Setnummer: 10297
 • Naam: Hotel met kunstgalerie
 • Serie: Creator Expert Modular Building
 • Aantal stenen: onbekend
 • Aantal minifiguren: 6
 • Prijs: €199,99 in LEGO Shop NL | BE
 • Releasedatum: 1 januari 2022
 • Afmetingen: onbekend
 • Aanbevolen leeftijd: 18+

LEGO Creator Expert 10297 Hotel met kunstgalerie

De Modular Buildings-serie werd in 2007 gelanceerd met de komst van LEGO Creator Expert 10182 Café Corner. Er werd op basis van de informatie door verschillende bronnen gesuggereerd dat het volgende model een remake van het hotel zou worden, echter blijkt dat niet het geval te zijn. Het zal namelijk gaan om een compleet nieuw gebouw dat overigens nog wel steeds dienst zal doen als hotel.

LEGO Creator Expert 10182 Café Corner uit 2007.

LEGO Creator Expert 10297 Hotel met kunstgalerie krijgt een uniek ontwerp dat zeker zal opvallen in een stad gemaakt van LEGO-stenen. Het ontwerp zou het best te vergelijking zijn met het beroemde Flatiron Building in New York, hoewel de hoek iets minder scherp zou zijn. De set telt drie verdiepingen en de gevel van de begane grond heeft een nougat kleur, die bogen vormen aan de kant die naar de straat is gericht.

Flatiron Building in New York | Foto door Nextvoyage via Pexels

De scherpe hoek van LEGO Creator Expert 10297 Hotel met kunstgalerie zorgt ervoor dat er aan de andere kant een open ruimte is die wordt opgevuld door een kunstgalerij. Er is een trap om het dak van de galerij te bereiken en hier bevindt zich het terras van het hotel. Op het dakterras is een palmboom geplaatst en de stam is gemaakt van verschillende Crown Eggshell-elementen.

Op de gevel van de eerste verdieping van het hotel zijn ook verschillende bogen te zien en er hangen twee rode vlaggen. De bovenste verdieping wordt bedekt door het dak, dat is gebouwd uit stenen in turquoise. Er worden zes minifiguren verwacht: een vrouwelijke en een mannelijke piccolo met turquoise uniformen, een koffieverkoper met een klein verkoopwagentje, een vrouw met een jurk en grijs haar, een man met een trui, bril en grijs haar en een man met een grijs pak en bolhoed. Onbekend is nog hoeveel steentjes de Modular Building-set zal tellen.

PromoBricks schrijft ook dat LEGO vanwege het jubileum een speciale GWP heeft ontworpen. Het is helaas nog niet duidelijk hoe deze set eruit zal komen te zien, maar we verwachten dat deze gift alleen wordt meegeleverd wanneer je LEGO Creator Expert 10297 Hotel met kunstgalerie aanschaft.

LEGO-fans kunnen in juni uitkijken naar bijna 100 nieuwe sets. Onder het aanbod bevinden zich ook verschillende grote modellen, zoals LEGO NINJAGO 71799 City Markets, LEGO Icons 10323 PAC-MAN arcade en de prachtige LEGO DC 76252 Batcave - Shadowbox. Vroege beslissers kunnen twee cadeaus bij aankoop bemachtigen: LEGO 40589 Pirate Ship Playground (vanaf €100) en 40529 Children’s Amusement Park (vanaf €150).Het volledige overzicht met alle nieuwe LEGO-sets voor juni 2023 bekijk je hier.

1 Reactie

 1. Een vraag. Wat is de update van dit artikel?

  Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten