LEGO Icons 10303 Loop Coaster kopen? Nu voor iedereen beschikbaar

LEGO LEGO Creator Expert

Eerder toonden we jullie al de eerste beelden van de LEGO Icons 10303 Loop Coaster, maar inmiddels is de set ook officieel aangekondigd. De set is vanaf vandaag exclusief beschikbaar in de Nederlandse en Belgische LEGO Shop voor €399,99. Het model had oorspronkelijk €359,99 moeten kosten, echter maakt de set onderdeel uit van de recent aangekondigde prijsstijging.

 • Setnummer: 10303
 • Naam: Loop Coaster
 • Thema: Icons
 • Aantal stenen: 3756
 • Afmetingen: 92 cm hoog en 85 cm breed
 • Prijs: €399,99 in LEGO Shop NLBE
 • Releasedatum: 5 juli 2022
 • VIP-voorverkoop: 1 tot en met 4 juli
 • Aanbevolen leeftijd: 18+

LEGO Icons 10303 Loop Coaster

LEGO Icons 10303 Loop Coaster bestaat uit 3756 stenen en is 92 cm hoog. Het bouwwerk heeft een klein open station waar de minifiguren wachten op de trein, die bestaat uit drie lichtblauwe wagons. LEGO heeft gekozen voor een uniek ontwerp van de baan, want in plaats van een traditionele liftheuvel met ketting is er gekozen voor een lift. De trein komt na het verlaten van het station uit op het spoor van de lifttoren en hiermee wordt de volledige trein naar boven gebracht.

Je kan de lift handmatig bedienen met een zwengel of kiezen voor een geautomatiseerde oplossing met een Powered Up-motor. Voor deze functie heb je de volgende onderdelen nodig (alleen verkrijgbaar in de LEGO Shop):

Na het bereiken van de top neemt de trein een bocht van 180 graden naar rechts, direct gevolgd door een steile afdaling van 90 graden. In tegenstelling tot de oude achtbaan, is LEGO Icons 10303 Loop Coaster voorzien van twee loopings. Daarna neemt de trein een bocht van 270 graden naar links en na de laatste bocht van 90 graden naar rechts, kom je aan bij het station. De baan heeft een hoogte van 92 cm en de set is 85 cm breed.

LEGO Icons 10303 Loop Coaster bevat in totaal 11 minifiguren: 7 bezoekers, drie verkopers en een operator van de achtbaan. Verder komt de set met een hotdogkraam, een krakelingverkoper, een fiets van een ballonverkoper, een bankje voor de minifiguren om op te rusten en een kaart van het park.

Mocht je nog van plan zijn om kerstaankopen te doen in de Nederlandse of Belgische LEGO Shop dan hebben we goed nieuws, want vanaf vrijdag 8 december ontvang je weer dubbele Insiders-punten op alle aankopen. De promotie loopt tot en met dinsdag 12 december en daarbij zijn LEGO 40603 Wintertime Carriage Ride en 40604 Christmas Decor Set beschikbaar als cadeaus bij aankoop.

2 Reacties

 1. 400 euro is tamelijk bizar voor deze set. LEGO moet uit gaan kijken. Want sets zonder licenties zo duur te maken dat gaat klanten kosten. Deze ga ik wel een keer huren.

  Reageer
 2. RE: 400 euro is tamelijk bizar
  inderdaad, maar wel een erg gave set, en om het wat leuker te maken moet je ook nog een technic grote motor en batterijhouder kopen (€55,98), dat had voor deze prijs wel inclusief mogen zijn vind ik.

  Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten