Lancering LEGO Ulysses Space Probe (5006744) voor VIP’s loopt uit op fiasco

LEGO Creator Expert LEGO VIP

Sinds 1 april is de LEGO 10283 NASA Space Shuttle Discovery te koop in de LEGO Shop voor €179,99. Er kan vanaf 14 april (10:00) ook nog een exclusieve set door VIP’s worden bemachtigd, want in het Reward Center wordt dan de Ulysses-ruimtesonde (5006744) aangeboden. Deze set had aan het begin van de maand moeten verschijnen, maar er waren destijds niet voldoende exemplaren beschikbaar.

Update → De lancering is opnieuw uitgelopen op een fiasco. De site was vanwege de grote vraag overbelast. Geïnteresseerde bezoekers van de LEGO Shop kregen alleen de algemene voorwaarden te zien, echter konden deze niet worden geaccepteerd. Nadat de site weer enigszins begon te werken, bleek dat de Ulysses Space Probe al was uitverkocht.

LEGO Ulysses

De Ulysses-ruimtesonde zal alleen voor VIP’s worden aangeboden en kost je 1800 punten, wat neerkomt op €12. Het gaat om een echte LEGO-set met 236 stenen. Onduidelijk is nog of het bouwwerkje in een speciaal ontworpen doos of de goedkoop uitziende gele verpakking wordt geleverd. We verwachten dat dit een populaire gift gaat worden en dat er slechts een klein aantal exemplaren beschikbaar zullen zijn.

In 1990 werd de Ulysses door de Discovery op vlucht STS-41 in een baan om de aarde gebracht. De Ulysses was een samenwerkingsverband tussen de Europese ruimte-organisatie ESA en het Amerikaanse NASA. Het was de eerste ruimtesonde die de poolgebieden van de zon bestudeerde. Dit leverde unieke beelden op, omdat vanaf de aarde alleen de zijkant van de zon bekeken kan worden. Op 30 juni 2009 werd het ruimtevaartuig na zeventien jaar officieel buiten dienst genomen.

LEGO-fans kunnen weer dubbele VIP-punten in de Nederlandse en Belgische LEGO Shop (12 april 00:00) scoren. Dit betekent dat je 10% van het aankoopbedrag als korting kan verzilveren op je volgende aankoop in de LEGO Shop. Wees er snel bij, want de populaire sets zullen snel uitverkocht raken.

7 Reacties

 1. De Space Probe is uitverkocht. Eerst waren er helaas telkens problemen met VIP inlog op de website en toen het eindelijk werkte was de sonde uitverkocht. Helaas slechte service vandaag van Lego

  Reageer
 2. Was weer waardeloos. Net voor 10:00 waren er nieuwe vip voorwaarde die niet geaccepterd konden worden. Customer services niet bereikbaar. En pas om 10:28 lukte het mij maar toen was de set er al niet meer.
  Lego moet dit of echt beter organiseren (zodat het de naam lego waardig is) of met dit soort acties stoppen.

  Reageer
 3. Wat een lachertje dit, niet eens mogelijk om in te loggen.
  Ik voel mij niet als “VIP” behandeld door LEGO.
  Leuk dit soort acties maar zorg dan wel voor genoeg exemplaren en heb het
  organisatorisch ook op de rit!
  Geen schoonheidsprijs voor LEGO vandaag.

  Reageer
  • En straks voor veel geld aangeboden op marktplaats… dat zijn de echte vips.

   Reageer
   • Ja helaas wel.
    Ik had hem graag bij mijn “Shuttle” set wil hebben, maar niet tegen elke (Marktplaats) prijs.

    Reageer
 4. Ook ik viste achter het net… Eens kijken wat voor smoes ze gaan verzinnen bij Lego..

  Reageer
 5. Vanaf 10 uur geprobeerd in te loggen. Pas om 11:00 werkte de site weer maar was de set uitverkocht.
  Om 12 uur stond de eerste set al aangeboden op marktplaats voor € 80,=
  Wat is het nut van vip punten als je ze niet kan uitgeven? Ten minste als je al de kleurplaten al hebt!!
  (pun intended)

  Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten