Maak van de LEGO Creator Expert 10295 Porsche 911 een Lamborghini Countach

LEGO LEGO Creator Expert

LEGO Creator Expert 10295 Porsche 911 is een prachtige set om te zien en te bouwen, maar het leuke van LEGO is dat je je niet aan de meegeleverde bouwinstructies hoeft te houden. Op sites als Rebrickable kun je vaak voor een relatief klein alternatieve instructies aanschaffen en dit artikel kijken we naar de iconische Lamborghini Countach van Firas Abu-Jaber.

Wat heb je nodig? 

LEGO Lamborghini Countach

Na het afrekenen krijg je digitaal toegang tot de instructies en maak je van de stenen die oorspronkelijk zijn bedoeld voor de Porsche een Lamborghini. De instructies zijn duidelijk en eenvoudig te volgen (zie de onderstaande voorbeelden); vergelijkbaar met een reguliere build. Het enige probleem is dat de nummers van de zakjes niet langer kloppen, waardoor het verstandig is om de veelvoorkomende stenen te sorteren zodat je niet continu hoeft te zoeken.

Het eindresultaat ziet er prachtig uit en zou kunnen doorgaan als een officiële set. Dit model heeft verschillende functionele elementen, waaronder een werkende stuurinrichting die verbonden is met het stuurwiel, vleugeldeuren, een motorkap, extra opbergruimte achterin, verstelbare stoelen plus een afneembaar dak voor gemakkelijke toegang tot het interieur.

De ontwerper heeft de Lamborghini Countach gebouwd op een schaal van 1:13, vergelijkbaar met de Porsche, zodat de twee modellen ook naast elkaar kunnen worden gepresenteerd. Het ontwerp bestaat uit 1251 stenen en deze bevinden zich allemaal in de doos van Porsche.

De maand november is aangebroken en ook in 2023 belooft het weer een mooie maand te worden met verschillende promoties, waaronder nieuwe cadeaus bij aankoop, een Insiders 2X-weekend, Black Friday en Cyber Monday. Bekijk het volledige overzicht hier.

1 Reactie

  1. Ik heb deze gebouwd, ziet er erg mooi uit,
    en de handleiding (PDF) is echt heel goed en erg fijn om van te bouwen.
    een aanrader om er een extra Porsche voor te kopen 🙂

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten