‘Volgende LEGO-stadion wordt Camp Nou van FC Barcelona’

LEGO Creator Expert

LEGO Creator Expert 10272 Old Trafford wordt mogelijk niet het enige voetbalstadion in LEGO-vorm, want volgens een nieuw gerucht verschijnt er later dit jaar ook een set van Camp Nou, de thuisbasis van FC Barcelona. Er is op dit moment nog geen informatie beschikbaar over het aantal steentjes, de prijs en releasedatum.

Het iconische stadion van Barcelona werd in 1957 geopend en bood destijds plek aan 93.053 mensen. Sindsdien is de capaciteit verhoogd naar 99.354 plaatsen. Er zijn plannen om het stadion te renoveren, maar dat project is uitgesteld tot minimaal 2025. Gezien de huidige financiële staat van de club is het bovendien de vraag of die datum nog realistisch kan worden genoemd.

Het nieuws is afkomstig van Eurobricks-gebruiker VanIslandLego, die eerder al naar buiten bracht dat er een nieuw voetbalstadion in aantocht zou zijn, echter was de naam nog onbekend. Vooralsnog hebben we geen reden om aan de bron te twijfelen, want afgelopen zomer wist hij correct de komst van LEGO Winter Village 10275 Elf Club House en LEGO 10276 Colosseum te voorspellen. Daarnaast bracht hij naar buiten dat LEGO zou werken aan een model van de Titanic.

De voorverkoop van de LEGO 10295 Porsche 911 gaat op 16 februari van start in de Nederlandse LEGO Shop. Lezers uit België kunnen de Porsche via deze link bestellen. Daarnaast ontvang je bij je bestelling tijdelijk een limited edition LEGO Porsche-eigenaarspakket en LEGO 40416 ijsbaan cadeau wanneer je €150 uitgeeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten