LEGO 76139 Batman D2C-set gebaseerd op Batmobile uit 1989

LEGO DC Comics

In november verschijnt naar alle waarschijnlijkheid de laatste grote D2C-set van 2019: LEGO 76139 Batman Vehicle D2C. De D2C Batman-set is nog niet officieel aangekondigd, maar er zijn al enkele details over de set verschenen zoals het setnummer, het aantal stenen en het feit dat het een voertuig betreft. Een nieuw gerucht van de doorgaans goed geïnformeerde Duitse website StoneWars claimt dat het om de Batmobile uit de Batman-film van Tim Burton in 1989 zou gaan.

Batmobile 1989 krijgt LEGO-replica

De set zou uit 3306 stenen bestaan en de doos meet 58,2 x 38,8 x 16,1 cm. Momenteel is er nog geen informatie beschikbaar over het formaat van het voertuig, maar een officiële aankondiging zal niet lang meer op zich laten wachten. LEGO 76139 Batvehicle D2C krijgt een adviesprijs van €249,99 in de LEGO Shop en dat komt neer op een prijs van 7,6 cent per staan.

→ Lees ook: LEGO 76139 Batman D2C: alles wat we tot nu toe weten

StoneWars baseert zijn claims op de twee minifiguren die een aantal dagen geleden werden gelekt op het web. Deze minifiguren vertegenwoordigen Batman en de Joker (gespeeld door Michael Keaton en Jack Nicholson), die beide op exact dezelfde manier uitkijken als in de film uit 1989. Beide figuren maken bovendien geen deel uit van de LEGO 71026 DC Minifigure-serie, waardoor ze vermoedelijk zullen worden toegevoegd aan de LEGO 76139 Batman D2C-set.

De Batmobile uit 1989 is zonder twijfel een van de meest iconische Batman-voertuigen en gezien het hoge aantal stenen lijkt het een gedetailleerde build te worden. Het grootste LEGO Creator Expert-voertuig is de bus uit Londen met 1686 stenen. We achten het daardoor aannemelijk dat de set mogelijk nog komt met een gebouw, zoals dat ook het geval was met de eerder dit jaar uitgebrachte LEGO Jurassic World 75936 Jurassic Park T. rex Rampage-set.

In de maand oktober worden er weer enkele prachtige nieuwe LEGO-sets op de markt gebracht. Onder het aanbod bevinden zich onder andere LEGO Icons 10325 Alpine Lodge, LEGO Ideas 21343 Viking Village en LEGO Star Wars 75367 Venator-Class Republic Attack Cruiser. Verder verschijnen er maar liefst drie nieuwe cadeaus bij aankoop (GWP's). Bekijk het volledige overzicht van alle nieuwe LEGO-sets op deze pagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten