Zo is LEGO Disney 43179 Mickey en Minnie Mouse ontworpen

LEGO-ontwerper Ollie Gregory heeft in nieuwe video onthuld hoe hij LEGO Disney 43179 Mickey en Minnie Mouse heeft ontworpen. De Disney-set is sinds 1 juli exclusief beschikbaar in de LEGO Shop voor €179,99. Lezers uit België kunnen de set via deze link bestellen.

Mickey en Minnie Mouse in LEGO-vorm

LEGO Disney 43179 Mickey & Minnie Mouse bestaat uit 1739 stenen en richt zich op de volwassen LEGO- en Disney-fans met een aanbevolen leeftijd van 18+.

“Bij het ontwerpen van een set als deze is het altijd belangrijk om naar referentiemateriaal te kijken”, zegt Gregory. “In dit geval hebben we veel van de originele Mickey en Minnie-clips uit de jaren 20 en 30 bekeken, evenals enkele van de originele personagebladen uit het Disney-archief. Vanuit daar kijken we naar onze bestaande elementen en zien we wat overeenkomt met de vormen van Mickey en Minnie.”

“We begonnen met de benen van Mickey’s. We hadden een aantal fantastische elementen die geweldig werkten voor zijn schoenen en toen ontdekten we dat het Fabuland-emmerstuk perfect werkte voor Minnie’s korte broek. Tijdens de ontwikkeling was het moeilijkste voor ontwerp om ze te laten staan. De gewichtsverdeling voor beide zit in het lichaam en in het hoofd, wat vrij hoog is, dus we hebben heel hard gewerkt om ze stevig op de basis te krijgen en hun grillige poses te behouden. ”

LEGO heeft bekendgemaakt dat er vanaf woensdag 12 juni 2024 in de LEGO Shop weer dubbele Insiders-punten (voorheen VIP-punten) gescoord kunnen worden. Deze promotie loopt tot en met zondag 16 juni. Op deze pagina kun je bovendien ook een cadeau bij aankoop (GWP) aanvragen: LEGO 40593 Fun Creativity 12-in-1 (vanaf €80) of LEGO City 40582 4×4 Off-Road Ambulance Rescue (vanaf €100).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten