Zo is LEGO Disney 43179 Mickey en Minnie Mouse ontworpen

LEGO-ontwerper Ollie Gregory heeft in nieuwe video onthuld hoe hij LEGO Disney 43179 Mickey en Minnie Mouse heeft ontworpen. De Disney-set is sinds 1 juli exclusief beschikbaar in de LEGO Shop voor €179,99. Lezers uit België kunnen de set via deze link bestellen.

Mickey en Minnie Mouse in LEGO-vorm

LEGO Disney 43179 Mickey & Minnie Mouse bestaat uit 1739 stenen en richt zich op de volwassen LEGO- en Disney-fans met een aanbevolen leeftijd van 18+.

“Bij het ontwerpen van een set als deze is het altijd belangrijk om naar referentiemateriaal te kijken”, zegt Gregory. “In dit geval hebben we veel van de originele Mickey en Minnie-clips uit de jaren 20 en 30 bekeken, evenals enkele van de originele personagebladen uit het Disney-archief. Vanuit daar kijken we naar onze bestaande elementen en zien we wat overeenkomt met de vormen van Mickey en Minnie.”

“We begonnen met de benen van Mickey’s. We hadden een aantal fantastische elementen die geweldig werkten voor zijn schoenen en toen ontdekten we dat het Fabuland-emmerstuk perfect werkte voor Minnie’s korte broek. Tijdens de ontwikkeling was het moeilijkste voor ontwerp om ze te laten staan. De gewichtsverdeling voor beide zit in het lichaam en in het hoofd, wat vrij hoog is, dus we hebben heel hard gewerkt om ze stevig op de basis te krijgen en hun grillige poses te behouden. ”

In oktober verschijnen er een aantal prachtige nieuwe LEGO-sets, waaronder LEGO Icons 10308 Holiday Main Street, LEGO Star Wars 75331 The Razor Crest en LEGO Super Mario 71411 The Mighty Bowser. Daarnaast ontvang je tot en met 13 oktober ook nog eens LEGO Ideas 40566 Ray the Castaway als cadeau bij aankoop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten