Bestellen

LEGO FRIENDS 10292 The Apartments

Beschikbaar
LEGO LEGO 18+ LEGO Adults
10

Gebruikersscore

LEGO FRIENDS 10292 The Apartments is de ultieme set voor alle jonge en oude fans van een van de populairste sitcoms ooit geproduceerd. De set heeft een adviesprijs van €159,99 en krijgt op 19 mei een exclusieve VIP-voorverkoop in de Nederlandse en Belgische LEGO Shop. Een VIP-account is gratis en direct actief, waardoor je de set niet alleen kan bestellen maar tegelijkertijd ook nog eens korting scoort voor een toekomstige aankoop. Vanaf 1 juni 2021 is de set te koop voor iedereen.

  • Setnummer: 10292
  • Naam: FRIENDS – The Apartments
  • Aantal stenen: 2048
  • Aantal minifiguren: 7
  • Aantal stickers: 13
  • Afmetingen: 10 cm hoog, 64 cm breed en 31 cm diep
  • Prijs: €159,99 in LEGO Shop Nederland | België
  • VIP-voorverkoop: 19 mei 2021
  • Reguliere release: 1 juni 2021

FRIENDS – The Apartments

Het bouwwerk bestaat uit 2048 stenen en komt met de minifiguren van Ross, Joey, Chandler, Monica, Rachel, Phoebe en Janice de ex-vriendin van Chandler. Aan de rechterzijde van LEGO FRIENDS 10292 The Apartments bevindt zich het appartement van Monica & Rachel en links het appartement van Chandler en Joey. De set is niet gebaseerd op een enkele aflevering, want LEGO heeft het model voorzien van talloze accessoires die verwijzingen naar vele herkenbare tv-momenten.

Tip → De eerste FRIENDS-set, Central Perk (21319), werd in 2019 uitgebracht en is momenteel in de aanbieding bij Amazon Nederland voor €50,99 (adviesprijs €69,99).

Aan de linkerzijde vinden we het appartement van Joey en Chandler. De minifiguren van beide personages bevinden zich in de woning, net als Janice; de ex-vriendin van Chandler en Ross. Het appartement is volgestopt met allerlei verwijzingen naar de afleveringen, zoals de eend, kano, voetbaltafel en de porseleinen hond ‘Pat’. In de hal staat Ross te wachten.

In het appartement van Monica en Rachel bevinden zich beide minifiguren en Phoebe. In de keuken zien we de beroemde kalkoen op de tafel liggen en het huiskamergedeelte met uitzicht op de flat van de Ugly Naked Guy mag natuurlijk ook niet ontbreken. LEGO heeft de bad- en slaapkamers niet meegenomen in het ontwerp.

Verwijzingen naar FRIENDS-afleveringen

LEGO FRIENDS 10292 The Apartments zit vol met kleine details en verwijzingen naar populaire afleveringen. Om je geheugen even op te frissen hebben we ze allemaal voor je op een rij gezet.

The One with a Chick and a Duck

In aflevering 21 van seizoen 3 koopt Joey een kuiken als cadeau voor Chandler. In plaats van het terug te geven, houden ze het en krijgen ze ook een witte eend. Beide dieren zijn aanwezig, hoewel de eend enigszins moeilijk is te herkennen.

The One with the Cat

Tijdens de tweede aflevering van het vierde seizoen proberen Joey en Candler hun kast te verkopen, waarin de eend en het kuiken wonen. Nadat een potentiële koper al hun meubels heeft gestolen, gaan ze akkoord met een ruil met twee mannen die hen een kano geven voor de kast. De aflevering eindigt met Joey en Chandler zittend in een kano in hun volledig lege appartement.

The One Where Ross and Rachel… You Know

Joey koopt vanwege het succes van zijn rol in Days of Our Lives een grote TV en twee leren fauteuils; hij en Chandler blijven er dagenlang in genieten.

The One with All the Cheesecakes

Rachel ziet Chandler een kwarktaart eten die per ongeluk aan hun deur is bezorgd en hij laat haar een stukje proeven. Deze kwarktaart, van Mama’s Little Bakery, is de beste taart die ze ooit hebben geproefd. Als ze later ontdekken dat er nog een taart wordt geleverd, besluiten ze die bij de juiste deur af te geven, maar als ze hem later die dag nog steeds onaangeroerd voor diezelfde deur vinden, nemen ze hem mee. Chandler betrapt Rachel toen ze van de taart at terwijl hij er niet was, wat een kleine ruzie tussen hen veroorzaakt. Dit gevecht zorgt ervoor dat de taart op de grond valt, maar omdat het zo ongelooflijk lekker is, kunnen ze het niet weerstaan om het van de grond op te eten.

The One With the Dollhouse

Monica en Ross’ tante Sylvia sterft. Monica begint te gillen van vreugde en zegt dat ze een “chagrijnig oud kreng” was, en is dolgelukkig dat ze haar poppenhuis erft, waar ze nooit mee mocht spelen. Phoebe, die nooit een poppenhuis heeft gehad om mee te spelen, wordt uitgenodigd om met Monica en het poppenhuis te spelen, maar Monica houdt haar tegen als ze ongepast speelgoed meebrengt zoals gigantische, levensgrote honden en dinosauruspoppen. Phoebe is geïrriteerd en vertrekt om haar eigen poppenhuis te maken, dat iedereen meer bewondert dan Monica’s perfecte poppenhuis herenhuis. Helaas kan Phoebe niet veel van haar nieuwe poppenhuis genieten, want het vliegt in brand.

The One Where Eddie Moves In

Als Joey lachend opduikt in Central Perk met een nieuwe leren pet, lijkt het erop dat hij goed omgaat met het feit dat zijn personage uit Days of our Lives is geschrapt. Sterker nog, Estelle troost hem dat teleurstellingen bij de acteerwereld horen en dat ze al een nieuwe auditie voor hem heeft geregeld. Joey is echter geïrriteerd dat hij wordt opgeroepen om te acteren als een taxichauffeur en weigert die weg in te slaan. De zaken rond Joey gaan nu niet zo goed – zijn bankafschriften komen binnen, en het bedrag dat hij hen schuldig is is aanzienlijk. Ross probeert hem te overtuigen om naar de auditie te gaan, maar Joey is daar te trots voor. En wanneer hij naar Central Perk gaat voor een verfrissing, verneemt hij van Gunther dat hij, voordat hij ober werd, Bryce speelde in All My Children. Uit angst dat hij net zo zal eindigen als de blonde ober, zet hij zijn trots opzij en gaat naar de auditie voor taxichauffeur. Zijn schuld is zo groot dat Joey uiteindelijk al zijn pas gekochte meubels en zijn nieuwe appartement kwijtraakt. Ross heeft echter medelijden met Joey en koopt de enorme porseleinen hond voor hem als een geschenk.

The One with the Giant Poking Device

Als Joey opmerkt dat Ugly Naked Guy ongewoon stil is, denkt Phoebe dat de vloek hem heeft gedood. Nadat Joey een reusachtig prikapparaat met eetstokjes heeft gemaakt, prikken de jongens helemaal van Monica’s appartement naar dat van de Ugly Naked Guy. Phoebe is dolgelukkig te zien dat hij nog leeft.

The One With Ross’ Grant

Rachel en Monica maken ruzie over wie een lelijk schilderij uit Phoebe’s appartement krijgt als Mike wil dat ze het wegdoet. Monica verleidt Joey het portret te kopen door het voor te stellen als “een originele Buffay”, maar Rachel lokt Joey in de waan dat het schilderij behekst is. Uiteindelijk proberen de meisjes Gladys aan elkaar op te dringen, wanneer Phoebe hen Glynnis voorstelt, die Gladys in vergelijking daarmee op een engelachtig portret doet lijken.

The One with the Late Thanksgiving

In de teaser voor LEGO FRIENDS 10292 The Apartments werd de deurscène uit de 8e aflevering van het tiende seizoen al nagespeeld, maar de set bevat ook de beroemde grote kalkoen die uiteindelijk eindigt op het hoofd van Monica.

The One with the Dozen Lasagnas

De keukentafel van Joey en Chandler breekt nadat Joey er zijn sleutels op heeft gegooid. In de meubelwinkel kunnen de twee het niet eens worden over welke tafel ze moeten kopen, ze discussiëren tussen een vogel- en een lieveheersbeestjespatroon. Het debat gaat door tot ze het eens worden over een voetbaltafel.

[content-egg-block post_id=14522 template=offers_list currency=EUR]
[content-egg-block post_id=14522 template=price_alert]
[content-egg-block post_id=14522 template=price_history]
[content-egg-block post_id=14522 template=price_statistics]

Laatste Nieuws

Eerste afbeelding LEGO FRIENDS 10292 The Apartments gelekt

We hebben in de afgelopen periode meerdere keren geschreven over LEGO FRIENDS 10292 Monica & Rachel’s Apartment, maar de officiële naam van de set is LEGO FRIENDS 10292 The Apartments. Een gelekte...[Lees Verder]

LEGO FRIENDS 10292 Monica & Rachel’s Apartment vanaf 19 mei te koop

De geruchten deden al enige tijd de ronde, maar vandaag is het bestaan van LEGO FRIENDS 10292 Monica & Rachel’s Apartment bevestigd. Het Deense bedrijf is namelijk begonnen met het teasen van de s...[Lees Verder]

Nieuwe LEGO Friends-set gebaseerd op appartement van Monica en Rachel

De Friends-set LEGO Ideas 21319 Central Perk was een groot succes en het goede nieuws is dat het hier vermoedelijk niet bij zal blijven. In februari verscheen namelijk het gerucht over een nieuwe set ...[Lees Verder]

Volg
LEGO FRIENDS 10292 The Apartments

Speel je favoriete FRIENDS-aflevering na met LEGO FRIENDS 10292 The Apartments. Deze set zit boordevol herkenbare tv-momenten en is de ultieme gift voor iedere FRIENDS-fan.

10
Gemiddelde gebruikersscore
1 beoordeling
Beoordeel dit product
Uw beoordeling: 0
Submit
Introductie:
Stenen:
VIP-punten:
Prijs:
Leeftijd:

Afbeeldingen

Wachtwoord Vergeten