Bouwen LEGO McLaren Senna duurt negen keer zo lang als echte model

LEGO Games

Verschillende iconische supercars zijn in de afgelopen jaren levensgroot nagebouwd met LEGO-stenen en in sommige gevallen ging het zelfs om een werkend model. Het meest recente project was de Bugatti Chiron, maar deze week was ook de McLaren Senna aan de beurt. De LEGO-versie van de nieuwe supercar van de Britse autofabrikant werd tijdens de Xbox E3-presentatie van Microsoft onthuld. De LEGO McLaren Senna is gemaakt van 467.854 stenen en dat zijn er bijna 200.000 in vergelijking met de LEGO-versie van de McLaren 720s.

Teams van maximaal 10 personen werkten in verschillende diensten en hadden 2275 uur nodig om de LEGO McLaren Senna te bouwen. Het project heeft inclusief ontwerp en ontwikkeling in totaal 4935 uur gekost en maar liefst 42 personen hebben aan de auto gewerkt. McLaren doet er zelf ‘slechts’ 300 uur over om de echte auto met de hand te maken.

De LEGO McLaren Senna is gecreëerd ter promotie van de Forza Horizon 4 LEGO Speed Champions-uitbreiding. Mocht je van plan zijn om de uitbreiding aan te schaffen dan kun je ook zelf achter het stuur van de LEGO McLaren Senna gaan zitten, want de auto is volledig speelbaar. Daarnaast biedt Forza 4 spelers de mogelijkheid om de geheel nieuwe LEGO-themawereld te ervaren met nieuwe challenges en races.

Forza Horizon 4 LEGO Speed Champions wordt op 13 juni uitgebracht. De game is beschikbaar voor de Xbox One en Windows.

[content-egg-block template=offers_list]

Het LEGO Crazy Week-evenement bij Bol.com is van start gegaan. Je kan profiteren van heel veel scherp geprijsde LEGO-sets. Wees er snel bij, want voorgaande acties hebben geleerd dat de populairste sets snel uitverkocht raken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten