LEGO Games 30629 Finnius Dash wijst op komst van LEGO-voetbalgame

LEGO LEGO Games

Eerder dit jaar gingen er al geruchten dat LEGO in samenwerking met 2K zou werken aan een nieuwe voetbalgame en een nieuw lek lijkt dit te bevestigen. Op de certiferingspagina van het Deense bedrijf is namelijk LEGO Games 30629 Finnius Dash opgedoken. Onduidelijk is nog of de set los zal worden verkocht of alleen bij speciale edities van de game wordt meegeleverd.

2K x LEGO

Het minifiguur staat op een voetbalveld en draagt een shirt van Barcelona met een paars masker van een haaienhoofd. Op de verpakking zien we het LEGO Games-logo en in de rechter onderhoek het 2K-logo, wat suggereert dat er een link is met een game. Bovendien is de naam Finnius Dash nog niet eerder gebruikt in een van de games van het bedrijf. Het is nog onbekend wanneer de game verschijnt, eerder werd gespeculeerd dat de release zou samenvallen met het WK, echter is dat er niet van gekomen.

Volgens Video Games Chronicle zal het niet alleen bij een voetbalgame van LEGO blijven. De door Sumo Digital ontwikkelde voetbalgame zal worden gevolgd door een open-wereld LEGO-racegame die momenteel in ontwikkeling zou zijn bij WWE 2K22 studio Visual Concepts. Deze game werd begin 2022 in vacatures omschreven als een ‘open-wereld racegame met een grote licentie”. Een derde game gebaseerd op een bekende sport van LEGO zou ook al in ontwikkeling zijn gegaan.

De deal met 2K luidt ook het einde in van de exclusieve overeenkomst met Warner’s TT Games. Dit betekent overigens niet dat TT helemaal geen LEGO-games meer zal maken – uit eerder dit jaar gespotte vacatures bleek dat Warner nieuw personeel zocht om te werken aan “een spannende nieuwe LEGO-game gebaseerd op een belangrijke IP”.

LEGO heeft bekendgemaakt dat er vanaf woensdag 12 juni 2024 in de LEGO Shop weer dubbele Insiders-punten (voorheen VIP-punten) gescoord kunnen worden. Deze promotie loopt tot en met zondag 16 juni. Op deze pagina kun je bovendien ook een cadeau bij aankoop (GWP) aanvragen: LEGO 40593 Fun Creativity 12-in-1 (vanaf €80) of LEGO City 40582 4×4 Off-Road Ambulance Rescue (vanaf €100).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten