Gouden minifiguren voor LEGO Harry Potter Anniversary-sets: dit zijn ze

LEGO LEGO Harry Potter

Het LEGO Harry Potter-thema viert dit jaar zijn 20-jarig jubileum en voor deze feestelijke gebeurtenis heeft het Deense bedrijf een aantal gouden minifiguren ontworpen. Deze minifiguren maken onderdeel uit van de nieuwe Anniversary-sets die in de zomer verschijnen, maar nog niet officieel zijn aangekondigd.

Lees ook → De nieuwe LEGO Harry Potter-sets zijn inmiddels officieel aangekondigd. 

LEGO Harry Potter Anniversary 2021

Er worden in totaal zes gouden minifiguren aan de nieuwe LEGO Harry Potter-sets toegevoegd: Harry Potter, Voldemort, Severus Snape, Hermione Granger, Ron Weasley en Professor Quirinus Quirrell. Afbeeldingen van de sets zijn helaas nog niet beschikbaar, maar het onderstaande overzicht geeft je alvast een idee wat je in de zomer kan verwachten.

LEGO Harry Potter 76386 Hogwarts Girls Bathroom

De kleinste set die in de zomer wordt gelanceerd is de meisjesbadkamer uit de tweede Harry Potter-film. Volgens PromoBricks doet de set qua prijs en samenstelling denken aan The Room of Desires (75966). De kamer meet 16 x 8 noppen en kan worden gecombineerd met twee andere nieuwe Hogwarts-sets. LEGO Harry Potter 76386 Hogwarts Girls Bathroom bevat een toilet en drie wastafels onder een spiegelfront.

LEGO Harry Potter 76386 Hogwarts Girls Bathroom komt met minifiguren van Harry Potter, Ron Weasley en Hermione Granger met kattenkop in LEGO-vorm. Hermione kan ook weer in haar oorspronkelijke vorm worden getransformeerd. Opmerkelijk genoeg maakt Moaning Myrtle geen onderdeel uit van de set. Het kleine bouwwerkje bestaat uit 217 stenen en krijgt een adviesprijs van €19,99. Er zit een gouden Harry Potter in deze set.

LEGO Harry Potter 76387 Hogwarts Extension

Deze nieuwe uitbreiding voor Hogwarts doet sterk denken aan de Forbidden Corridor-set (4706) uit 2001. Net als 20 jaar geleden bevat de set minifiguren van Harry Potter, Hermione Granger en Ron Weasley. De set bevat een toren en een ommuurd gedeelte. Verder is er een nieuwe uitvoering van Hagrid’s driekoppige hond Fluffy. Het lichaam is gemaakt van stenen en de koppen zijn geproduceerd uit nieuwe mallen. De set bevat ook een harp en een gouden Hermione. LEGO Harry Potter 76387 Hogwarts Extension gaat €39,99 kosten en bestaat uit 397 stenen.

LEGO Harry Potter 76388 Hogsmeade

Hogsmeade (Zweinsveld) is een magische plaats waar geen enkele Dreuzel woont en dit jaar wordt een deel van het tovenaarsdorp voor het eerst beschikbaar gemaakt in LEGO-vorm. Je kan met de set de snoepwinkel Honeydukes en de Three Broomsticks Inn nabouwen. Op de daken van de gebouwen ligt er net als in de film sneeuw.

Er zijn minifiguren aanwezig van Harry Potter, Dean Thomas, Professor Anderling, Madame Rosmerta (Three Broomsticks Inn) en de heer en mevrouw Flume van de Honeydukes. LEGO Harry Potter 76388 Hogsmeade telt 851 stenen en zou €79,99 moeten kosten. Deze set bevat een gouden Ron Weasley.

LEGO Harry Potter 76389 Kasteel Zweinstein

PromoBricks claimt dat LEGO Harry Potter 76389 Kasteel Zweinstein de vervanger wordt van de Grote Zaal van Zweinstein (75954). De productie van deze set zou oorspronkelijk eind 2020 ten einde komen, maar de datum werd uitgesteld vanwege de grote vraag. Dit zal vermoedelijk nu pas gebeuren wanneer Kasteel Zweinstein in de zomer van dit jaar wordt gelanceerd.

LEGO Harry Potter 76389 Kasteel Zweinstein bevat de grote hal en de trappentoren. In tegenstelling tot het vorige model zijn de daken groen in plaats van grijs. Dit deel van het kasteel heeft ook een onderbouw voor de Geheime Kamer, inclusief toegangsdeur. Harry Potter, Ginevra ‘Ginny’ Weasley, Dumbledore, Nearly-Headless Nick, Colin Creevey, Lockhart in een oranje gewaad, Tom Riddle, een leraar en een leerling zijn als minifiguren inbegrepen. Er komt ook een nieuwe, grotere versie van de Basilisk. Met deze set verschijnt een gouden Voldemort-minifiguur.

LEGO Harry Potter 76390 Adventskalender (2021)

Net als in voorgaande Jaren kunnen Harry Potter-fans in 2021 ook weer uitkijken naar een nieuwe adventskalender. De kalender is gebaseerd op de Steen der Wijzen en zal voor het eerst een bordspel bevatten voor nog meer speelplezier. Onder de minifiguren bevinden zich Ron en Hermione, Griphook, Dudley in pyjama en Harry Potter. De laatste draagt de outfit die fans tot nu toe exclusief hebben gekregen in de 75978 Diagon Alley-set. LEGO Harry Potter 76390 Adventskalender telt 274 stenen en gaat €29,99 kosten.

LEGO Harry Potter 76391

Dit wordt naar verluidt de grootste LEGO Harry Potter-set in 2021. Het aantal steentjes is nog onbekend, maar er gaan geruchten over een adviesprijs van €249,99.

LEGO Harry Potter 76392

Nog geen informatie beschikbaar. Verwachte prijs €59,99.

LEGO Harry Potter 76393

Nog geen informatie beschikbaar. Verwachte prijs €119,99.

LEGO Harry Potter 76394

Nog geen informatie beschikbaar. Verwachte prijs €39,99.

LEGO Harry Potter 76395

Nog geen informatie beschikbaar. Verwachte prijs €29,99.

LEGO heeft bekendgemaakt dat er vanaf woensdag 12 juni 2024 in de LEGO Shop weer dubbele Insiders-punten (voorheen VIP-punten) gescoord kunnen worden. Deze promotie loopt tot en met zondag 16 juni. Op deze pagina kun je bovendien ook een cadeau bij aankoop (GWP) aanvragen: LEGO 40593 Fun Creativity 12-in-1 (vanaf €80) of LEGO City 40582 4×4 Off-Road Ambulance Rescue (vanaf €100).

2 Reacties

 1. Ginevra? 😉 Dat is Ginny’s officiële, volledige naam. Deze naam wordt volgens mij maar letterlijk één keer in het totaal aan boeken gebruikt. Ook LEGO gebruikt gewoon Ginny.
  Oh, en tenzij er een bende (gang) is opgericht in Hogwarts waar ik niet van weet denk ik dat The Forbidden Gang moet zijn: The Forbidden Corridor of De Verboden Gang. Jullie hebben er een combinatie van Engels en Nederlands van gemaakt.
  Dank voor het delen van dit nieuws, ik ben erg benieuwd.

  Reageer
  • Vermoedelijk wilde ik eerst de Nederlandse naam gebruiken en heb ik daarna toch besloten om voor de Engelse variant te gaan, wat in deze combinatie heeft geresulteerd. Of net andersom natuurlijk. 🙂 Ik heb de naam ook aangepast, zodat het wat duidelijker is voor iedereen.

   Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten