LEGO Harry Potter 76405 Hogwarts Express kopen? Nu beschikbaar

LEGO LEGO Harry Potter

Eerder dit jaar schreven we al voor het eerst over LEGO Harry Potter 76405 Hogwarts Express, maar vandaag is de set ook officieel aangekondigd. Op 31 augustus wordt het model exclusief bij LEGO gelanceerd voor €499,99 en via deze links bekijk je de set in de Nederlandse en Belgische LEGO Shop. De iconische schooltrein is de duurste set in de Harry Potter-serie, gevolgd door 71403 Hogwarts Castle voor €419,99 en 75978 Diagon Alley voor €399,99. Beide sets gaan overigens vanaf 1 september in prijs omhoog naar respectievelijk €469,99 en €449,99 kosten.

 • Setnummer: 76405
 • Naam: Hogwarts Express (D2C)
 • Thema: Harry Potter
 • Aantal stenen: 5129
 • Aantal minifiguren: 20
 • Prijs: €499,99 in LEGO Shop NL | BE
 • Releasedatum: 31 augustus 2022
 • Aanbevolen leeftijd: 18+

LEGO Harry Potter 76405 Hogwarts Express

In de verpakking van LEGO Harry Potter 76405 Hogwarts Express vinden we maar liefst 5129 stenen en 20 minifiguren. De set bestaat uit de Hogwarts Express en bevat ook een gedeelte van Perron 9¾, waar de volwassen Harry en Ginny staan te wachten met hun kinderen James Sirius, Albus Severus en Lily Luna Potter, klaar voor Albus’ eerste reis met de geweldige trein. Het perron is alleen toegankelijk voor heksen en tovenaars, Muggles (niet-magische mensen) kunnen het perron niet zien en weten niet van het bestaan ervan. Platform 9 ¾ heeft een basis van 8 noppen hoog om het instappen in de trein mogelijk te maken. De set is 118 cm lang en 26 cm hoog.

Bovenop Platform 9 ¾ bevindt zich een volledige boog en twee halve bogen rechts en links. Dit alles is uitgevoerd in de typische architectuur van station Kings Cross, inclusief verschillende gemetselde bakstenen. Op de middelste boog is een quote van Albus Severus Potter te vinden: “Dad, what if I get put in Slytherin?”.

De trein van LEGO Harry Potter 76405 Hogwarts Express is opgebouwd uit de rode stoomlocomotief met tender en een enkele passagierswagon. Deze heeft in totaal vier rode treindeuren en drie coupés waarin scènes uit verschillende films zijn afgebeeld. Je kan aan de hendel bovenop de locomotief draaien om de trein heen en weer te laten schommelen als een echte stoomtrein. Het geheel is slechts een paar centimeter korter dan de rails waarop de trein staat. LEGO levert ook een informatieplaatje mee met daarop de belangrijkste eigenschappen. Dit plaatje kun je bevestigen aan de voet van het perron.

In de eerste coupe van de passagierswagon zie je de verwijzing naar de ontmoeting van de drie hoofdrolspelers met de quote van Hermione Granger “Has anyone seen a toad?” uit de eerste film. De tweede coupé laat je vermoedelijk de Dementor-aanval uit de derde film naspelen met het citaat van Ron Weasly “I think someone’s coming aboard”. In de derde coupé zien we de quote van Luna Lovegood “Wrackspurts! Your head is full of them” uit de film Harry Potter and the Half-Blood Prince. De scènes kan je laten oplichten door middel van een lichtsteen (één per coupe).

LEGO Harry Potter 76405 Hogwarts Express komt met 20 minifiguren waarvan er verschillende exclusief zijn. Je kan onder andere aan de slag met een volwassen Harry Potter met stoppelbaard, een volwassen Ginny en hun kinderen James Sirius, Albus Severus en Lily Luna. Verder komt Draco Malfoy in zijn zwarte pak, dat hij draagt in Half-Blood Prince tijdens de reis naar Hogwarts, een oudere Harry Potter in vrijetijdskleding en Luna Lovegood, die de verbijsterde Harry aantreft.

Andere minifiguren zijn Harry, Ron en Hermione met hun corresponderende outfits uit de treinritten in Philosopher’s Stone en in Prisoner of Azkaban. Daarnaast zijn Remus Lupin, een Dementor, de Trolley Witch, een conducteur en een Ravenclaw- en Hufflepuff-student beschikbaar.

Harry Potter 76405 Hogwarts Express is niet de eerste LEGO-set die gebaseerd is op de iconische schooltrein uit de Harry Potter-franchise. Sinds 2001 zijn er zes sets uitgebracht waarvan sommige gemotoriseerd en met rupsbanden. Momenteel is LEGO Harry Potter 75955 Zweinstein Express nog als enige beschikbaar, hoewel de productie van dit model eind dit jaar ten einde komt.

Het LEGO Crazy Week-evenement bij Bol.com is van start gegaan. Je kan profiteren van heel veel scherp geprijsde LEGO-sets. Wees er snel bij, want voorgaande acties hebben geleerd dat de populairste sets snel uitverkocht raken.

5 Reacties

 1. Prachtige set alleen 500 euro is natuurlijk tamelijk bizar The colloseum is die prijs met 4000 Lego stukken meer. Lego gaat met zijn prijzen echt de verkeerde kant op.

  Reageer
 2. De manier waarop deze leak tot stand is gekomen is natuurlijk nogal een fout van iemand bij Lego maar desalnietteplus is het niet chique. Ik had er in ieder geval geen foto’s van op het net gezet en gewoon contact met Lego opgenomen om de verkeerde levering kenbaar te maken.

  De set zelf ziet er echter wel geweldig uit. Het is echter wel een display stuk. Het inbouwen van een motor heeft pas zin als je er ook de tracks voor hebt om te laten rijden. Deze trein past niet op de standaard Lego rails en zal nooit de R40 bocht rond komen.
  En verder, poh. Wat mooi. Deze gaat er wel komen. 😀

  Reageer
 3. zit een aardige prijs kaartje aan.

  Reageer
 4. heb net de vorige versie gebouwd 75955, maar deze is zo te zien nog veel gedetailleerder, maar ook ruim €400 duurder, ziet er heel mooi uit, maar heb er geen budget en plek voor.

  Reageer
 5. Heel eerlijk valt dit me echt vies tegen.

  Tuurlijk is het een mooie set, maar wat had ik gehoopt op gewoon een groot stationsgebouw, in combinatie met een zweinstein express die je dus makkelijker kan combineren met de rest van de gebouwtjes van lego, om zo een stad te creeren.

  Verder wel echt gaaf om die 3 scenes zo in de wagon te zien, maar voor de rest totaal niet geschikt voor mijn lego wereld.

  Voor mensen die houden van show pieces natuurlijk wel super, en ook echt tof dat lego blijft investeren in het harry potter thema, maar voor mij is het op naar volgend jaar in de hoop dat we bijvoorbeeld gringotts gaan krijgen.

  Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten