LEGO Harry Potter in 2021: deze sets worden in de zomer verwacht

LEGO LEGO Harry Potter

Het LEGO Harry Potter-thema bestaat 20 jaar en het jubileum wordt gevierd met een flink aantal nieuwe sets. Op 1 januari verschenen de populaire LEGO Harry Potter Moment-sets, echter zal het daar niet bij blijven. LEGO heeft nog niet bekendgemaakt wat er dit jaar nog meer voor Harry Potter-fans gaat verschijnen, maar dankzij enkele nieuwe geruchten hebben we hebben al de nodige informatie over de aankomende sets voor de zomer.

Lees ook → De nieuwe LEGO Harry Potter-sets zijn inmiddels officieel aangekondigd. 

LEGO Harry Potter 2021

Er worden minstens vier jubileumsets in de zomer (vanaf juni) verwacht. Onder het aanbod zou zich ook een nieuwe versie van Hogwarts op speelschaal bevinden. Deze set zou de opvolger zijn van de Grote Zaal van Hogwarts (75954) en is vermoedelijk niet te combineren met andere uitbreidingen. In plaats daarvan kunnen alle nieuwe Hogwarts-sets modulair met elkaar worden gecombineerd. In elk van deze sets, net als bij Ninjago, zal er ook een gouden verzamelfiguur zijn om het Harry Potter-jubileum te vieren.

In het najaar verschijnen er nog eens vijf Harry Potter-sets, echter is daar nog geen gedetailleerde informatie over beschikbaar. Er wordt desondanks wel gesproken over een grote set die €249,99 zou moeten kosten.

LEGO Harry Potter 76386 Hogwarts Girls Bathroom

De kleinste set die in de zomer wordt gelanceerd is de meisjesbadkamer uit de tweede Harry Potter-film. Volgens PromoBricks doet de set qua prijs en samenstelling denken aan The Room of Desires (75966). De kamer meet 16 x 8 noppen en kan worden gecombineerd met twee andere nieuwe Hogwarts-sets. LEGO Harry Potter 76386 Hogwarts Girls Bathroom bevat een toilet en drie wastafels onder een spiegelfront.

LEGO Harry Potter 76386 Hogwarts Girls Bathroom komt met minifiguren van Harry Potter, Ron Weasley en Hermione Granger met kattenkop in LEGO-vorm. Hermione kan ook weer in haar oorspronkelijke vorm worden getransformeerd. Opmerkelijk genoeg maakt Moaning Myrtle geen onderdeel uit van de set. Het kleine bouwwerkje bestaat uit 217 stenen en krijgt een adviesprijs van €19,99. Er zit een gouden Harry Potter in deze set.

LEGO Harry Potter 76387 Hogwarts Extension

Deze nieuwe uitbreiding voor Hogwarts doet sterk denken aan The Forbidden Gang-set (4706) uit 2001. Net als 20 jaar geleden bevat de set minifiguren van Harry Potter, Hermione Granger en Ron Weasley. De set bevat een toren en een ommuurd gedeelte. Verder is er een nieuwe uitvoering van Hagrid’s driekoppige hond Fluffy. Het lichaam is gemaakt van stenen en de koppen zijn geproduceerd uit nieuwe mallen. De set bevat ook een harp en een gouden Hermione. LEGO Harry Potter 76387 Hogwarts Extension gaat €39,99 kosten en bestaat uit 397 stenen.

LEGO Harry Potter 76388 Hogsmeade

Hogsmeade (Zweinsveld) is een magische plaats waar geen enkele Dreuzel woont en dit jaar wordt een deel van het tovenaarsdorp voor het eerst beschikbaar gemaakt in LEGO-vorm. Je kan met de set de snoepwinkel Honeydukes en de Three Broomsticks Inn nabouwen. Op de daken van de gebouwen ligt er net als in de film sneeuw.

Er zijn minifiguren aanwezig van Harry Potter, Dean Thomas, Professor Anderling, Madame Rosmerta (Three Broomsticks Inn) en de heer en mevrouw Flume van de Honeydukes. LEGO Harry Potter 76388 Hogsmeade telt 851 stenen en zou €79,99 moeten kosten. Deze set bevat een gouden Ron Weasley.

LEGO Harry Potter 76389 Kasteel Zweinstein

PromoBricks claimt dat LEGO Harry Potter 76389 Kasteel Zweinstein de vervanger wordt van de Grote Zaal van Zweinstein (75954). De productie van deze set zou oorspronkelijk eind 2020 ten einde komen, maar de datum werd uitgesteld vanwege de grote vraag. Dit zal vermoedelijk nu pas gebeuren wanneer Kasteel Zweinstein in de zomer van dit jaar wordt gelanceerd.

LEGO Harry Potter 76389 Kasteel Zweinstein bevat de grote hal en de trappentoren. In tegenstelling tot het vorige model zijn de daken groen in plaats van grijs. Dit deel van het kasteel heeft ook een onderbouw voor de Geheime Kamer, inclusief toegangsdeur. Harry Potter, Ginevra Weasley, Dumbledore, Nearly-Headless Nick, Colin Creevey, Lockhart in een oranje gewaad, Tom Riddle, een leraar en een leerling zijn als minifiguren inbegrepen. Er komt ook een nieuwe, grotere versie van de Basilisk. Met deze set verschijnt een gouden Voldemort-minifiguur.

LEGO Harry Potter 76390 Adventskalender (2021)

Net als in voorgaande Jaren kunnen Harry Potter-fans in 2021 ook weer uitkijken naar een nieuwe adventskalender. De kalender is gebaseerd op de Steen der Wijzen en zal voor het eerst een bordspel bevatten voor nog meer speelplezier. Onder de minifiguren bevinden zich Ron en Hermione, Griphook, Dudley in pyjama en Harry Potter. De laatste draagt de outfit die fans tot nu toe exclusief hebben gekregen in de 75978 Diagon Alley-set. LEGO Harry Potter 76390 Adventskalender telt 274 stenen en gaat €29,99 kosten.

LEGO Harry Potter 76391

Dit wordt naar verluidt de grootste LEGO Harry Potter-set in 2021. Het aantal steentjes is nog onbekend, maar er gaan geruchten over een adviesprijs van €249,99.

LEGO Harry Potter 76392

Nog geen informatie beschikbaar. Verwachte prijs €59,99.

LEGO Harry Potter 76393

Nog geen informatie beschikbaar. Verwachte prijs €119,99.

LEGO Harry Potter 76394

Nog geen informatie beschikbaar. Verwachte prijs €39,99.

LEGO Harry Potter 76395

Nog geen informatie beschikbaar. Verwachte prijs €29,99.

In de maand oktober worden er weer enkele prachtige nieuwe LEGO-sets op de markt gebracht. Onder het aanbod bevinden zich onder andere LEGO Icons 10325 Alpine Lodge, LEGO Ideas 21343 Viking Village en LEGO Star Wars 75367 Venator-Class Republic Attack Cruiser. Verder verschijnen er maar liefst drie nieuwe cadeaus bij aankoop (GWP's). Bekijk het volledige overzicht van alle nieuwe LEGO-sets op deze pagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten