LEGO Icons 10307 Eiffel Tower kopen? Nu beschikbaar

LEGO LEGO 18+ LEGO Creator Expert LEGO Icons

In de afgelopen week hebben we jullie al enkele afbeeldingen van LEGO Icons 10307 Eiffel Tower getoond, maar inmiddels is de set ook te koop. De set werd op Black Friday (25 november) exclusief gelanceerd in de Nederlandse en Belgische LEGO Shop voor €629,99. Voor de vroege kopers is LEGO 40579 Eiffel’s Apartment tot en met 31 december beschikbaar als cadeau bij aankoop (GWP).

 • Naam: Eiffel Tower
 • Nederlandse naam: Eiffeltoren
 • Thema: Icons
 • Setnummer: 10307
 • Aantal stenen: 10.001
 • Afmetingen; 1,49 meter hoog en 57 cm breed
 • Prijs: €629,99 in LEGO Shop NL | BE
 • Releasedatum: 25 november 2022
 • Exclusieve GWP: LEGO 40579 Eiffel’s Apartment
 • Leeftijd: 18+

LEGO Icons 10307 Eiffel Tower

Deze torenhoge LEGO-set belichaamt de hoogte en opvallende architectuur van het beroemde monument uit Parijs en is maar liefst 149 cm hoog en 57 cm breed. LEGO Icons 10307 Eiffel Tower bestaat uit 10.001 stenen (6,3 cent per steen) en moet daarmee alleen de LEGO Art World Map voor zich laten, hoewel de laatstgenoemde set vrijwel geheel uit kleine 1×1 onderdelen bestaat.

LEGO Icons 10307 Eiffel Tower is overwegend donkergrijs van kleur en aan de onderzijde bevinden zich enkele bomen, Parijse straatlantaarns, bankjes en balies waar tickets worden verkocht. Verder zijn er liften met kabels en drie observatiedekken. Bovenop de eiffeltoren vinden we de Franse vlag op de mast met daaronder het appartement van Gustave Eiffel, die ook afzonderlijk mee wordt geleverd als cadeau bij aankoop (GWP). Het ontwerp bestaat uit 4 delen en is voorzien van handgrepen om het bouwwerk te verplaatsen.

De Eiffeltoren werd gebouwd van 1887 tot 1889 als middelpunt van de Wereldtentoonstelling van 1889. Ondanks de aanvankelijke kritiek op het ontwerp is hij sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijd cultureel icoon en een van de meest herkenbare bouwwerken ter wereld.

De ontwerper van LEGO Icons 10307 Eiffel Tower, Rok Žgalin Kobe, beschrijft het ontwerpproces van de nieuwe set: “We wilden de ultieme LEGO-uitdrukking vinden voor het technische en architectonische meesterwerk dat de Eiffeltoren is. We hebben de structurele principes van de oorspronkelijke toren zo dicht mogelijk gevolgd als het LEGO-systeem toeliet. Tijdens de bouw ontdek je interessante, nieuwe bouwtechnieken die de architectonische kenmerken van de toren tot leven brengen in LEGO-vorm. Eenmaal voltooid kun je je het adembenemende gevoel voorstellen dat je op de top staat en uitkijkt over de rijke geschiedenis van de stad Parijs. Het is de perfecte set voor zowel reis- als architectuurfans.”

LEGO 40579 Eiffel’s Apartment

Voor LEGO 10307 Eiffel Tower zal er ook een cadeau bij aankoop (GWP) beschikbaar zijn: LEGO 40579 Eiffel’s Apartment. Je kan deze set alleen bemachtigen door LEGO Icons 10307 Eiffel Tower aan te schaffen op Black Friday. De promotie loopt tot en met 31 december 2022 of zolang de voorraad strekt.

LEGO 40579 Eiffel’s Apartment bestaat uit 228 stenen en bevat een minifiguur van Gustave Eiffel.  Het appartement in LEGO-vorm heeft een binnen- en buitengedeelte. Het interieur is voorzien van een bureau met stoel en lamp, een kastje met een bloemenvaas en een miniversie van de Eiffeltoren. De muren zijn versierd met enkele stickers. Aan de buitenzijde bevindt zich een hekwerk en twee telescopen.

Toen Gustave Eiffel zijn gelijknamige toren ontwierp, bouwde hij op de top een privé-appartement voor zichzelf in. Sinds 2015 is de flat op de top van de Eiffeltoren ook open voor toeristen. Daartoe werd de flat getrouw gerestaureerd en ingericht met drie wassen beelden. Dit zijn Gustave Eiffel, de Amerikaanse uitvinder Thomas Edison en Eiffels dochter Claire.

Eiffel was tijdens zijn leven ‘het voorwerp van algemene afgunst’ onder de Parijzenaars. Dat was niet omdat hij een van de beroemdste monumenten aller tijden ontwierp, maar omdat hij een privé-appartement boven op de toren had – en bijna niemand anders dan zijn familie en geselecteerde gasten hadden toegang tot dat appartement.

We hebben in samenwerking met LEGO weer een extra cadeau bij aankoop voor jullie. Er kan een keuze worden gemaakt tussen LEGO 40593 Fun Creativity 12-in-1 (vanaf €80) en 40589 Pirate Ship Playground (vanaf €100). Vraag via deze pagina een unieke code aan.

5 Reacties

 1. hallo ik heb zeker interesse in de Eiffeltoren , en wil dan ook graag 24 november nog een verwittiging krijgen Mvg Milo

  Reageer
  • Dat zal vast gebeuren, maar een reminder in je telefoon voor het exacte tijdstip werkt ook.

   Reageer
 2. In de tekst staat dat de lift lijkt te ontbreken. Dat zou jammer zijn. Maar ik meen onderin de rechterpilaar iets roods te zien en in de pilaar/poot erachter iets geels. Dat zouden de liften kunnen zijn, dat klopt met hun kleuren.
  (in tegenstelling tot de kleur van de toren zelf, waar ik wat teleurgesteld in ben)

  Reageer
  • Wanneer kom die nieuwe eifeltoren uit

   Reageer
   • Dat staat letterlijk in de eerste twee zinnen van het artikel.
    Ik weet niet waarom u op mij reageert, overigens.
    En ook: *komt *Eiffeltoren.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten