LEGO Icons 10317 Land Rover Classic Defender 90 kopen? Alles wat je moet weten

LEGO LEGO Icons

Eerder deze week lekte al de eerste afbeelding van de LEGO Icons 10317 Land Rover Classic Defender 90, maar het Deense bedrijf heeft de set inmiddels ook officieel aangekondigd. De Classic Defender is vanaf 1 april 2023 te koop in de Nederlandse en Belgische LEGO Shop voor €239,99.

LEGO Icons 10317 Land Rover Classic Defender 90

De LEGO Icons 10317 Land Rover Classic Defender 90 bestaat uit 2336 stenen en is gebaseerd op de tweedeurs variant uit 1983. Het model heeft een zandgroene body en velgen met een wit dak, waarbij kan worden gekozen tussen de Land Rover Estate of een variant voor off-road. De Defender heeft een functionele stuurinrichting met werkende ophanging, deuren en een motorkap die open kunnen en de bouwer kan een keuze maken uit een diesel- of een benzinemotor, plus 3 verschillende motorkapopties. Het model is zonder accessoires 16 cm hoog, 16 cm breed en 32 cm lang.

 • Setnummer: 10317
 • Naam: Land Rover Classic Defender
 • Thema: Icons
 • Aantal stenen: 2336
 • Afmetingen: 16 cm hoog, 16 cm breed en 32 cm lang
 • Prijs: €239,99 in LEGO Shop NLBE
 • VIP-voorverkoop: 1 april 2023
 • Releasedatum: 4 april 2023
 • Aanbevolen leeftijd: 18+

Op het dak bevindt zich een imperiaal waarop verschillende accessoires worden geplaatst, waaronder twee jerrycans, een werkende gele krik, een schop, een houweel, een gereedschapskist en tractieplaten voor het doorkruisen van modderig terrein. Aan de achterzijde vinden we een reservewiel en een brandblusser. De voorkant is uitgerust met een snorkel, een reservewiel en een lier. Binnenin vind je accurate interieurdetails en een koffiemok voor de bestuurder.

“De iconische Classic Land Rover Defender tot leven brengen met LEGO was geen gemakkelijke uitdaging. Deze prestigieuze auto kan je overal naartoe brengen, dus tijdens het ontwerpproces wilden we de LEGO-set doordrenken met dat gevoel van avontuur. Het twee-in-één-formaat betekent dat je alle benodigde uitrusting kunt meenemen, of je nu door de Schotse hooglanden wilt racen zoals onze avonturiers Raha Moharrak en Aldo Kane, door water wilt navigeren of zelfs door zandduinen wilt rijden. We kunnen niet wachten om de reacties van fans te zien”, aldus ontwerper Kurt Kristiansen.

In maart zijn er weer een groot aantal nieuwe sets in de LEGO Shop uitgebracht. Je kan onder andere aan de slag met de LEGO Technic 42154 Ford GT 2022, LEGO Ideas 21339 BTS Dynamite en LEGO The Lord of the Rings 10316 Rivendell, waarbij je ook nog eens LEGO BrickHeadz 40630 Frodo & Gollum als cadeau ontvangt.

1 Reactie

 1. Volgens zijn jullie iets te vroeg met het artikel. Maar de prijs is natuurlijk veels te hoog. Maar ik vind hem er wel tof uitzien. Alleen heb ik vorig jaar mijn autos verkocht.

  Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten