LEGO Icons 10323 PAC-MAN arcade kopen? Alles wat je moet weten

LEGO LEGO Icons

De eerste afbeelding van LEGO Icons 10323 PAC-MAN arcade lekte enkele weken geleden al uit, maar vandaag is het tijd voor de officiële presentatie. Op 1 mei 2023 start de VIP-voorverkoop in de Nederlandse en Belgische LEGO Shop voor €269,99, gevolgd door de reguliere release op 4 juni. Vroege beslissers ontvangen twee cadeaus bij aankoop: LEGO 40589 Pirate Ship Playground en 40529 Children’s Amusement Park.

  • Setnummer: 10323
  • Naam: Pac-Man Arcade Machine
  • Thema: Icons
  • Aantal stenen: 2651
  • Aantal minifiguren: 1
  • Afmetingen: 32 cm hoog, 25 cm breed en 17 cm diep
  • Prijs: €269,99 in LEGO Shop NLBE
  • VIP-voorverkoop: 1 juni 2023
  • Releasedatum: 4 juni 2023
  • Aanbevolen leeftijd: 18+

LEGO Icons 10323 PAC-MAN arcade

LEGO Icons 10323 PAC-MAN arcade viert de 43ste verjaardag van het wereldberoemde happertje, die geel is omdat ontwerper Iwatani geïnspireerd werd door het iconische geel van de LEGO-steen. Origineel uitgebracht op 22 mei 1980 door Namco in Japan, werd PAC-MAN een cultureel icoon. Na 40 jaar deel te hebben uitgemaakt van de popcultuur over de hele wereld door middel van games, tv-shows, muziek en meer, heeft het Deense bedrijf in samenwerking met Bandai Namco de jaren 80-klassieker teruggebracht in LEGO-vorm.

Het model bestaat uit 2651 stenen en is 32 cm hoog, 25 cm breed en 17 cm diep. Bouwers kunnen de rode joystick in 4 richtingen bewegen en met een hendel aan de zijkant kun je de achtervolging nabootsen met een mechanisch doolhof, waarbij je het achterpaneel kan openen om het mechanisme te bekijken. Aan de achterzijde van LEGO Icons 10323 PAC-MAN is er ook ruimte om de een scène uit de jaren 80 te plaatsen, compleet met een minifiguur van een gamer en een displaydoos met draaibare figuren van PAC-MAN, BLINKY en CLYDE.

De set is door LEGO voorzien van een verlichte muntgleuf en een aanpasbaar scorebord. Om de richting en het gedrag van de PAC-MAN-, BLINKY- en CLYDE-figuren te wijzigen, hoef je alleen maar een knop op het display in te drukken.

“Een cultureel icoon gedurende de afgelopen 40 jaar, het was een genot om PAC-MAN tot leven te brengen met LEGO-stenen. We zijn altijd op zoek naar nieuwe en spannende manieren om klassieke game-ervaringen tot leven te brengen. Ons team van getalenteerde ontwerpers heeft onvermoeibaar gewerkt om de essentie van de geliefde PAC-MAN arcade vast te leggen in LEGO-vorm, van PAC-MAN zelf tot de kleurrijke, doolhofachtige omgeving waarin hij leeft. Elk detail is zorgvuldig overwogen en gemaakt, resulterend in LEGO Icons 10323 PAC-MAN arcade die de magie van de originele game vastlegt, terwijl er een speelse nieuwe draai en een paar easter eggs aan zijn toegevoegd. We zijn blij om deze prachtige bouwset met de wereld te delen en kunnen niet wachten om te zien welke vreugde het brengt aan fans van alle leeftijden”, aldus de ontwerper van de set, Sven Franic.

Over de samenwerking voegt Aadil Tayouga van Bandai Namco Europe, toe: “Bandai Namco en LEGO delen veel gemeenschappelijke waarden, met name het streven naar plezier voor alle mensen door middel van kwaliteitsproducten. Naast deze waarden was PAC-MAN geel eigenlijk geïnspireerd door het gele van de LEGO-steen, waardoor de connectie nog natuurlijker werd. Het is een geweldige samenwerking geweest met de gepassioneerde teams van LEGO en we hopen dat fans zullen genieten van deze bouwset.”

LEGO-fans kunnen in juni uitkijken naar bijna 100 nieuwe sets. Onder het aanbod bevinden zich ook verschillende grote modellen, zoals LEGO NINJAGO 71799 City Markets, LEGO Icons 10323 PAC-MAN arcade en de prachtige LEGO DC 76252 Batcave - Shadowbox. Vroege beslissers kunnen twee cadeaus bij aankoop bemachtigen: LEGO 40589 Pirate Ship Playground (vanaf €100) en 40529 Children’s Amusement Park (vanaf €150).Het volledige overzicht met alle nieuwe LEGO-sets voor juni 2023 bekijk je hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten