LEGO Icons 10326 Natural History Museum nu beschikbaar met twee GWP’s

LEGO LEGO Icons

LEGO Icons 10326 Natural History Museum is de nieuwste set in de Modular Buildings-collectie. De naam van het model lekte enkele weken geleden al uit, maar vandaag is het tijd voor de officiële lancering. Vanaf 1 december 2023 is het model exclusief te koop in de Nederlandse en Belgische LEGO Shop voor €299,99. Met deze stap wijkt LEGO af van de traditie om hun nieuwe modulaire set op de eerste dag van het nieuwe jaar uit te brengen.

Vanaf 1 tot en met 14 december (of zolang de voorraad strekt) ontvang je LEGO 40603 Wintertime Carriage Ride en 40604 Christmas Decor Set als cadeaus bij aankoop.

LEGO Icons 10326 Natural History Museum

Het nieuwe gebouw is de grootste set in de serie met 4014 stenen en is 31 cm hoog, 39 cm breed en 25 cm diep. LEGO Icons 10326 Natural History Museum staat op een baseplate van 48 studs breed en 32 studs diep. Er worden zeven minifiguren meegeleverd, waaronder de museumdirecteur, twee medewerkers, een conciërge met en drie bezoekers. Verder bevat de set een hond en twee vogels.

 • Setnummer: 10326
 • Naam: Natural History Museum
 • Thema: Icons
 • Aantal stenen: 4014
 • Afmetingen: 31 cm hoog, 39 cm breed en 25 cm diep
 • Aantal minifiguren: 7
 • Prijs: €299,99 in LEGO Shop NL | BE
 • Releasedatum: 1 december 2023 (pre-order gestart)
 • Aanbevolen leeftijd: 18+

De hoofdkleur van het museum is olijfgroen en aan de voorzijde leidt een trap naar de dubbele deuren met een grote witte overhang die wordt ondersteund door twee witte zuilen. Aan beide kanten van de trap bevinden zich kleine tuinen met twee minifiguren als grijze standbeelden. Aan de rechterkant staat een bloesemboom. De muren zijn versierd met twee stoffen banieren die reclame maken voor ruimte- en dinotentoonstellingen, waarbij ze afbeeldingen van de Jurassic World Brachiosaurus gebruiken. Het grijze dak is voorzien van dakramen, en in het hart van het gebouw prijkt een imposante koepel.

In het atrium, dat het hart van LEGO Icons 10326 Natural History Museum vormt, staat het indrukwekkende skelet van een brachiosaurus. Op de eerste verdieping zijn exposities gewijd aan de natuurgeschiedenis, terwijl de tweede verdieping plaats biedt aan wetenschappelijke artefacten en een tentoonstelling met verwijzingen naar klassieke LEGO-sets. De bovenste verdieping herbergt het kantoor van de beheerder en is voorzien van twee dakramen.

Mocht je nog van plan zijn om kerstaankopen te doen in de Nederlandse of Belgische LEGO Shop dan hebben we goed nieuws, want vanaf vrijdag 8 december ontvang je weer dubbele Insiders-punten op alle aankopen. De promotie loopt tot en met dinsdag 12 december en daarbij zijn LEGO 40603 Wintertime Carriage Ride en 40604 Christmas Decor Set beschikbaar als cadeaus bij aankoop.

7 Reacties

 1. Welke auto staat op de eerste foto rechts van het museum? Het lijkt een hotdog foodtruck.

  Reageer
 2. Museum heb ik besteld. Maar wil ook graag de hotdogcar. Enig idee hoe ik daar aan kan komen?

  Reageer
  • Wachten tot die als GWP te krijgen is, waarschijnlijk 1 december of 1 januari? 🙂

   Reageer
  • Het heeft er alle schijn van dat dit een toekomstige GWP kan gaan worden, bij aankoop van een modulair.

   Ik verwacht hem in Januari net zoals de moving truck die begin dit jaar beschikbaar kwam. Wel jammer dat hij hij niet gelijktijdig beschikbaar komt bij uitbrengen van het museum.

   Reageer
  • Wij waren thuis ook aan het wachten op een dergelijke modulair gwp, iig niet de moving truck. Aldus, we hebben dezelfde vraag als hierboven

   Reageer
 3. Hoi Martijn, dank voor je uitleg. Ik ga het in de gaten houden.

  Reageer
 4. Weet iemand wat dan de verwachte leverdatum is, heb wel vaker bij Lego wat besteld maar duurt dan bijna een week voordat ze het leveren. Kan dan beter naar de winkel gaan lijkt mij.
  Of komt hij later in de winkel?

  Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten