Alternatieve ontwerpen LEGO Icons 10497 Galaxy Explorer beschikbaar gemaakt

LEGO LEGO Icons

LEGO Icons 10497 Galaxy Explorer werd deze week uitgebracht en mocht je al klaar zijn met de build dan zijn er nog meer opties te ontdekken. Ontwerper Mike Psiaki heeft namelijk alternatieve instructies samengesteld om LEGO 918 Space Transport en 924 Space Cruiser na te bouwen. Je moet wel meerdere sets aanschaffen om de kleinere versies te bouwen, omdat het Classic Space-logo en de stuwraketten op beide worden gebruikt. De alternatieve instructies zijn hier te downloaden:

Op 1 augustus werd de set gelanceerd in de Nederlandse en Belgische LEGO Shop voor €99,99. Het is overigens niet deze enige jubileumset die wordt uitgebracht, want LEGO 10305 Lion Knight’s Castle is sinds 3 augustus verkrijgbaar. De LEGO 10497 Galaxy Explorer is geen exacte kopie van het origineel, maar beduidend groter en gedetailleerder dankzij moderne bouwtechnieken. De ontwerpers van LEGO zijn er desondanks in geslaagd om de belangrijkste kenmerken van het ruimteschip te behouden. Het model bestaat uit 1254 stenen en heeft een spanwijdte van 32 cm en meet 52,5 cm in de lengte.

LEGO viert in augustus zijn 90ste verjaardag met de komst van enkele iconische sets, waaronder LEGO Icons 10305 Lion Knight’s Castle en 10497 Galaxy Explorer. Maar niet alleen oude thema’s worden nieuw leven in geblazen, want je kan ook uitkijken naar de LEGO Atari 2600, Chevrolet Camaro Z/28 1969, Marvel’s Sanctum Sanctorum en nog heel veel meer. Bij aankopen vanaf €150 ontvang je tot en met 14 augustus LEGO 40567 Forestmen’s Hideout als cadeau.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten