LEGO Icons gaat Creator Expert-serie vervangen

LEGO LEGO Creator Expert LEGO Icons

LEGO heeft bekendgemaakt dat een groot aantal sets voor volwassenen straks onder het nieuwe Icons-thema zullen vangen. Twee jaar geleden stopte LEGO al met het gebruik van de Creator Expert naam in zijn producten, om zich te focussen op sets die specifiek voor volwassen fans zijn ontworpen. Het Adults Welcome-initiatief introduceerde het 18+ label om consumenten het idee te geven dat ze niet te oud zijn om LEGO te kopen.

LEGO Icons

De naam van de Creator Expert-serie was nog wel te zien in de webshop en winkels, maar dat gaat vanaf 1 juni veranderen. Intern werd de naam ‘LEGO Icons’ al enige tijd gebruikt en nu is het tijd om dit thema ook publiekelijk te introduceren. Dit betekent overigens niet dat het Icons-thema voor iedere 18+ set zal worden ingezet, want het gaat hier alleen om de sets die anders onder de Creator Expert-serie zouden vallen. De overige thema’s zullen ook nog steeds sets voor volwassenen aanbieden.

Het zal gaan om de volgende categorieën:

Op de dozen zal voorlopig het LEGO Icons-logo nog niet zichtbaar zijn. De verwachting is dat dit tegen het einde van het jaar gaat veranderen.

“Vanaf 1 juni 2022 zullen we veel van onze LEGO-sets voor volwassenen samenbrengen onder de naam LEGO Icons om onze volwassen consumenten te helpen gemakkelijk nieuwe, meeslepende bouwwerken of modellen te vinden die aansluiten bij hun interesses en passies, met name bij het online winkelen of browsen. De naam LEGO Icons zal op al onze sets zijn te zien die zijn ontworpen voor oudere bouwers en die niet al deel uitmaken van een bestaand LEGO thema zoals LEGO Technic, LEGO Ideas of LEGO Architecture.”

In de maand oktober worden er weer enkele prachtige nieuwe LEGO-sets op de markt gebracht. Onder het aanbod bevinden zich onder andere LEGO Icons 10325 Alpine Lodge, LEGO Ideas 21343 Viking Village en LEGO Star Wars 75367 Venator-Class Republic Attack Cruiser. Verder verschijnen er maar liefst drie nieuwe cadeaus bij aankoop (GWP's). Bekijk het volledige overzicht van alle nieuwe LEGO-sets op deze pagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten