Caribbean Clipper bereikt mijlpaal van 10.000 stemmen op LEGO Ideas

LEGO Ideas

Na de komst van LEGO Ideas 21322 Pirates of Barracuda Bay lijkt de noodzaak voor een nieuw schip niet bijzonder groot te zijn, maar vandaag heeft de Caribbean Clipper toch de vereiste 10.000 stemmen bereikt. Het betekent dat het schip als 13e project wordt meegenomen naar de tweede beoordelingsronde van 2020. Bekijk hier de LEGO Ideas-sets die nu beschikbaar zijn in de LEGO Shop.

Caribbean Clipper

De Caribbean Clipper is het werk van LEGO Ideas-ontwerper Babyteeth. Hij heeft inmiddels drie grote zeilschepen gedeeld op het platform, echter kan hij zich met dit ontwerp ook lid van de ‘10k Member Club’ noemen. Er zijn in totaal 605 dagen verstreken sinds de publicatie van het project. Het schip bestaat uit meer dan 2000 stenen en is 57 cm lang, 53 cm hoog en 22 cm breed, waarmee de creatie iets kleiner is dat het nieuwste schip van LEGO.

Lees ook → LEGO Ideas-project BMW M1 bereikt 10.000 supporters

Het ontwerp is voorzien 22 kanonnen en vier minifiguren. Dat is verwijzing naar de oude Caribbean Clipper (6274) uit 1989 waarop het ontwerp is gebaseerd. We achten de kans overigens klein dat dit project een commerciële release krijgt na LEGO’s eigen remake. In de richtlijnen wordt bovendien duidelijk gemaakt dat LEGO Ideas niet moet worden gebruikt om oude sets weer terug te brengen.

De oude Caribbean Clipper (6274) uit 1989.

In de maand oktober worden er weer enkele prachtige nieuwe LEGO-sets op de markt gebracht. Onder het aanbod bevinden zich onder andere LEGO Icons 10325 Alpine Lodge, LEGO Ideas 21343 Viking Village en LEGO Star Wars 75367 Venator-Class Republic Attack Cruiser. Verder verschijnen er maar liefst drie nieuwe cadeaus bij aankoop (GWP's). Bekijk het volledige overzicht van alle nieuwe LEGO-sets op deze pagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten