Dit zijn de twee winnaars van de laatste LEGO Ideas-reviewronde

LEGO LEGO Ideas

LEGO heeft zojuist de resultaten van de tweede Ideas-reviewronde van vorig jaar (mei tot en met september) bekendgemaakt. Er waren in totaal 51 kanshebbers, maar slechts twee projecten zullen een echte LEGO-set gaan worden. Fans kunnen in de toekomst uitkijken naar ‘The Nightmare Before Christmas’ en Red London Telephone Box. Het is nog onbekend wanneer de modellen verschijnen. Dit zijn de huidige Ideas-projecten die momenteel in ontwikkeling zijn:

LEGO Ideas

The Nightmare Before Christmas

Het idee van Simon Scott (Tvrulesmylife) combineert verschillende delen van de Halloween-stad uit de Tim Burton-film ‘The Nightmare Before Christmas’ uit 1993. Centraal staat het huis van Jack Skellington – de hoofdpersoon. Rechts het gotische stadsplein met fontein en links Spiral Hill op het kerkhof. Dit bouwwerk is oorspronkelijk ontworpen voor zijn vrouw, omdat zij een enorme Jack Skellington-fan is en werd gecombineerd met een bouwuitdaging van 2 weken op een social media groep. Het geheel bevat 6 minifiguren: Jack & Sally, Doctor Finklestein, The Trick or Treaters – Lock, Shock & Barrel en een griezelig hangend skelet. Ze worden allemaal vergezeld door Zero, Jacks eigen spookhond.

Red London Telephone Box

De beroemde rode telefooncel wordt wereldwijd erkend als een Brits cultureel icoon. Zij zijn nog steeds te vinden in vele steden en dorpen in het Verenigd Koninkrijk. Het model van John Cramp (Bricked1980) is gebaseerd op een vroege versie van de telefooncel, de “K2”, die in 1924 werd ontworpen door Sir Giles Gilbert Scott, speciaal voor gebruik in Londen. De set bestaat momenteel uit 1856 stukken en zit vol interessante details. De deur kan worden geopend om een authentiek gedetailleerd interieur te onthullen, compleet met een ouderwetse telefoon. Naast de telefooncel heeft de ontwerper de scène aangevuld met een Britse rode brievenbus en een straatlantaarn, compleet met kleurrijke hangende bloemenmanden. Het model wordt gepresenteerd op een stuk geplaveid trottoir dat ook dienst doet als displaystandaard.

LEGO heeft bekendgemaakt dat er vanaf woensdag 12 juni 2024 in de LEGO Shop weer dubbele Insiders-punten (voorheen VIP-punten) gescoord kunnen worden. Deze promotie loopt tot en met zondag 16 juni. Op deze pagina kun je bovendien ook een cadeau bij aankoop (GWP) aanvragen: LEGO 40593 Fun Creativity 12-in-1 (vanaf €80) of LEGO City 40582 4×4 Off-Road Ambulance Rescue (vanaf €100).

7 Reacties

 1. Geweldig die telefooncel ik kan niet wachten komt ie nog dit jaar ??????

  Reageer
 2. Wat een verschrikkelijk lelijke sets beide , er staan veel betere sets in die lijst waar je op kon stemmen

  Reageer
  • Ze hadden veel beter een trein kunnen doen ofzo bijvoorbeeld de polar express!

   Reageer
   • Er is al een trein die via LEGO Ideas verschijnt: The Orient Express.

    Reageer
 3. Take my money… prachtig

  Reageer
  • Nee jo dit is geweldig mooi bij de Engelse collectie

   Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten