Eerste beelden LEGO Ideas 21334 Jazz Quartet

LEGO LEGO Ideas

LEGO kondigde vorig jaar aan dat het Ideas-project Jazz Quartet een commerciële release krijgt en het blijkt dat het definitieve ontwerp inmiddels gereed is om te worden uitgebracht. De Amerikaanse retailer Target heeft de set namelijk al op de planken liggen, hoewel we vrijwel zeker weten dat dit te vroeg is gebeurd. We hoeven daardoor in ieder geval niet te wachten op de officiële presentatie, want afbeeldingen van LEGO Ideas 21445 Jazz Quartet werden kort na ontdekking direct gedeeld op sociale media.

LEGO Ideas 21334 Jazz Quartet

De set bestaat uit 1606 stenen en geeft kopers ook de optie om samen met drie anderen te bouwen. Er zijn meerdere handleidingen beschikbaar voor de verschillende bandleden. Het originele project is door de ontwerpers van LEGO behoorlijk onder handen genomen en persoonlijk ben ik van mening dat het er niet mooier op is geworden. De verwachting is dat de set op 1 juli wordt gelanceerd in de Nederlandse en Belgische LEGO Shop voor €99,99. Vanaf oktober zou LEGO Ideas 21334 Jazz Quartet ook beschikbaar komen bij andere retailers.

  • Setnummer: 21334
  • Naam: Jazz Quartet
  • Thema: Ideas
  • Aantal stenen: 1606
  • Prijs: €99,99 in LEGO Shop NLBE
  • Releasedatum: 1 juli 2022
  • Aanbevolen leeftijd: 18+

Het originele ontwerp

Het Jazz Quartet werd door Hsinwei Chi oorspronkelijk ontworpen voor de LEGO Ideas-wedstrijd ‘Music to your ears!’. In de zomer van 2020 behaalde het kwartet de tweede plaats achter winnaar ‘Daft Punk’. Chi liet zich hierdoor niet afschrikken. Hij voegde een podium toe aan zijn ontwerp en lanceerde het idee als een los project, dat nu als LEGO Ideas 21334 Jazz Quartet verschijnt.

De ontwerper besloot het Jazz Quartet samen te stellen uit een piano, trompet, bas en drums. Ieder instrument wordt gekoppeld aan een van stenen gebouwde muzikant, gekleed in een typische jazzoutfit. Het is daarnaast mogelijk om de personages los van elkaar te presenteren.

LEGO heeft bekendgemaakt dat er vanaf woensdag 12 juni 2024 in de LEGO Shop weer dubbele Insiders-punten (voorheen VIP-punten) gescoord kunnen worden. Deze promotie loopt tot en met zondag 16 juni. Op deze pagina kun je bovendien ook een cadeau bij aankoop (GWP) aanvragen: LEGO 40593 Fun Creativity 12-in-1 (vanaf €80) of LEGO City 40582 4×4 Off-Road Ambulance Rescue (vanaf €100).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten