Futurama’s Planet Express Delivery Ship bereikt 10.000 supporters op LEGO Ideas

LEGO Ideas

Na de Simpsons zou Futurama de tweede animatieserie van Matt Groening kunnen worden met een officiële LEGO-set. Deze week heeft het LEGO Ideas-project Planet Express Delivery Ship van Nicola Stocchi namelijk de vereiste support van 10.000 gebruikers ontvangen. Dat betekent dat het project wordt meegenomen naar de volgende reviewronde en mogelijk een commerciële release krijgt.

Planet Express Delivery Ship

Het project is gebaseerd op het ruimtevaartuig van het bedrijf Planet Express, waar de personages van Futurama geregeld hun tijd besteden. Stocchi heeft gekozen voor een frame van Technic-onderdelen om het gewicht van het gehele schip te kunnen dragen. De gebogen vorm wordt gerealiseerd door technieken van de Millennium Falcon-set toe te passen, maar ze uit te strekken naar de juiste hoeken.

De kleur van het Planet Express Delivery Ship is zandgroen en lijkt het meest op de originele kleur. Een klein detail is het logo van Planet Express bovenop: het is gemaakt van stenen in plaats van een sticker. Minifiguren maken nog geen onderdeel uit van de set, maar de ontwikkelaar zou graag de crew van Planet Express toevoegen.

→ Lees ook: LEGO Ideas-ontwerper maakt Futurama-project beschikbaar

De brug heeft plek voor 3 Minifiguren, een hoofdconsole en meer ingebouwde apparaten. De centrale zone heeft een tafel, wat meubels, dozen, een brandblusser en een valluik die naar het ruim van het schip leidt. De achterste zone herbergt de ‘dark matter’-motoren, die niet het schip maar het universum verplaatsen.

  • Het wapen aan de bovenkant heeft ruimte voor een minifiguur en draait 360 graden.
  • De achterste landingsgestellen en de frontale trap zijn afneembaar.
  • Het dak en de bovenkant kunnen gemakkelijk worden verwijderd om toegang te krijgen tot het interieur.

Dit project komt met een platform voor het schip, het is geïnspireerd op de landingszone in het hoofdkantoor van Planet Express. Er is een alternatief bouwpad dat het platform in een lanceerplatform transformeert.

LEGO heeft bekendgemaakt dat er vanaf woensdag 12 juni 2024 in de LEGO Shop weer dubbele Insiders-punten (voorheen VIP-punten) gescoord kunnen worden. Deze promotie loopt tot en met zondag 16 juni. Op deze pagina kun je bovendien ook een cadeau bij aankoop (GWP) aanvragen: LEGO 40593 Fun Creativity 12-in-1 (vanaf €80) of LEGO City 40582 4×4 Off-Road Ambulance Rescue (vanaf €100).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten