LEGO Ideas 21323 Grand Piano kopen? Alles wat je moet weten

LEGO Ideas

LEGO Ideas 21323 Grand Piano is zojuist officieel door het Deense bedrijf aangekondigd. De functionele piano in LEGO-vorm wordt op 1 augustus exclusief in de LEGO Shop uitgebracht voor €349,99. Lezers uit België kunnen de set via deze link bestellen.

LEGO Ideas 21323 Grand Piano

De piano met setnummer 21323 bestaat uit 3662 stenen en richt zich op volwassenen met een aanbevolen leeftijd van 18+. Het originele LEGO Ideas-project telde 2798 stenen, maar LEGO heeft het ontwerp verder verfijnd met extra stenen. De set komt met een Powered Up Hub (88009), een Powered Up medium lineaire motor (45303) en een nieuwe sensor van LEGO, wat ook de relatief hoge prijs van 9,6 cent per steen zonder licentie verklaart.

De snaren van het originele ontwerp zijn in LEGO Ideas 21323 Grand Piano vervangen door flexbuizen en voor de gouden en zilver stenen heeft LEGO gekozen voor iets minder spectaculaire kleuren. Bouwers kunnen de vleugel openen en de bouwset heeft een uitneembaar klavier met 25 toetsen, een authentiek hamermechanisme, pianowieltjes, bewegende dempers en een werkend pedaal. De pianobank is in hoogte verstelbaar. Daarnaast zijn de Powered Up-functies van de set behouden gebleven. LEGO is met zijn eigen ontwerp ditmaal vrij dicht bij het originele LEGO Ideas-project gebleven.

Het genereren van geluid op de LEGO Ideas 21323 Grand Piano is alleen mogelijk met een smartphone. Dat komt niet als een verrassing, omdat LEGO anders een luidspreker voor de set had moeten ontwerpen. Mechanische klankopwekking zoals bij echte vleugel is helaas niet mogelijk, omdat pianosnaren namelijk een bepaalde lengte moeten hebben om geluid te produceren. Als je verbinding maakt met de LEGO Powered Up-app, kun je zelf een deuntje spelen of de automatische speelfunctie gebruiken.

De Piano in LEGO-vorm is gesloten 22,5 cm hoog, 30,5 cm breed en 35,5 cm diep. Als je de piano wilt laten spelen, heb je 6 AAA-batterijen nodig.

LEGO heeft bekendgemaakt dat er vanaf woensdag 12 juni 2024 in de LEGO Shop weer dubbele Insiders-punten (voorheen VIP-punten) gescoord kunnen worden. Deze promotie loopt tot en met zondag 16 juni. Op deze pagina kun je bovendien ook een cadeau bij aankoop (GWP) aanvragen: LEGO 40593 Fun Creativity 12-in-1 (vanaf €80) of LEGO City 40582 4×4 Off-Road Ambulance Rescue (vanaf €100).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten