LEGO Ideas 21323 Grand Piano nu exclusief te koop in LEGO Shop

LEGO Ideas

LEGO Ideas 21323 Grand Piano is het nieuwste LEGO Ideas-project dat op de markt wordt gebracht. De vleugel in LEGO-vorm is nu exclusief te koop in de LEGO Shop voor €349,99. Lezers uit België kunnen de Grand Piano via deze link bestellen. Wees er snel bij, want we vermoeden dat de piano snel uitverkocht zal raken.

LEGO Ideas 21323 Grand Piano

Bijna twee jaar geleden ging het LEGO Ideas-project van de Chinese pianoleraar Donny Chen viraal en in slechts 60 dagen tijd werd de vereiste mijlpaal van 10.000 stemmen bereikt. Aanvankelijk werd het project niet geaccepteerd of afgewezen, omdat LEGO nog moest onderzoeken of het project haalbaar zou zijn. Dat bleek gelukkig het geval te zijn en in september 2019 werd bekend dat het project een commerciële release zou krijgen. Vanaf 1 augustus kunnen fans LEGO Ideas 21323 Grand Piano eindelijk in huis halen.

De bouwset bestaat uit 3662 stenen en richt zich op volwassenen met een aanbevolen leeftijd van 18+. Het is bovendien een functionele vleugel dankzij de aanwezigheid van een Powered Up Hub (88009), een Powered Up medium lineaire motor (45303) en een WeDo 2.0 Bewegingssensor. LEGO heeft de snaren vervangen door flexbuizen, waardoor je de gratis Powered Up-app (iOS en Android) moet gebruiken voor het genereren van geluid. Je kan zelf een deuntje spelen of de automatisch speelfunctie gebruiken.

Naast deze toffe functie is LEGO Ideas 21323 Grand Piano ook voorzien van talloze details. Bouwers kunnen de vleugel openen en de bouwset heeft een uitneembaar klavier met 25 toetsen, een authentiek hamermechanisme, pianowieltjes, bewegende dempers en een werkend pedaal. De pianobank is in hoogte verstelbaar. De Piano in LEGO-vorm is gesloten 22,5 cm hoog, 30,5 cm breed en 35,5 cm diep. Als je de piano wilt laten spelen, heb je 6 AAA-batterijen nodig.

“Als ik niet bouw met LEGO-stenen, geef ik les, stem ik instrumenten af of schrijf ik muziek op mijn piano”, zegt Donny. “Dus toen ik LEGO Ideas voor het eerst ontdekte, wist ik dat ik iets wilde bouwen dat niet alleen mijn twee passies combineerde, maar er ook visueel verbluffend uitzag. Het is echt een eer om mijn idee tot leven te zien komen door de getalenteerde mensen van de LEGO en ik hoop dat het vreugde brengt bij alle andere muziekfans die op het idee hebben gestemd op het LEGO Ideas-platform.”

“We krijgen zoveel geweldige concepten ingezonden via ons LEGO Ideas-platform, maar toen we Donny’s piano-ontwerp, viel het echt op als iets buitengewoons met een groot potentieel om een werkelijk unieke LEGO-set te worden”, zegt Federico Begher, LEGO’s VP van Global Marketing, over de LEGO Ideas 21323 Grand Piano.

“De bijbehorende afbeeldingen en video die door Donny zijn ingezonden, hebben echt voor ideeën gezorgd binnen het team. We waren van mening dat het ontwerp nog verder zou worden verbeterd door Powered Up-functies te implementeren om de set in staat te stellen echte muziek af te laten spelen. We konden simpelweg de kans niet voorbij laten gaan om het ultieme LEGO Ideas-vleugelmodel te creëren voor zowel muziek als LEGO-fans. ”

In de maand oktober worden er weer enkele prachtige nieuwe LEGO-sets op de markt gebracht. Onder het aanbod bevinden zich onder andere LEGO Icons 10325 Alpine Lodge, LEGO Ideas 21343 Viking Village en LEGO Star Wars 75367 Venator-Class Republic Attack Cruiser. Verder verschijnen er maar liefst drie nieuwe cadeaus bij aankoop (GWP's). Bekijk het volledige overzicht van alle nieuwe LEGO-sets op deze pagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten