LEGO Ideas 21324 Sesame Street Designer Video gepubliceerd

De nieuwste video van het LEGO Ideas-team biedt een kijkje achter de schermen bij de ontwikkeling van LEGO Ideas 21324 Sesame Street. Het bouwwerk legt de ‘pure, kinderlijke vreugde’ van Sesamstraat vast in 1367 stenen, maar het model is meer dan het op het eerste gezicht lijkt.

Sesamstraat in LEGO-vorm is sinds 1 november exclusief beschikbaar in de LEGO Shop voor €119,99. Lezers uit België kunnen de set via deze link bestellen.

  • Setnummer: 21324
  • Naam: LEGO Ideas 21324 Sesame Street
  • Afmetingen: 24 cm (hoog) x 36,2 cm (breed) x 21 cm (diep)
  • Aantal stenen: 1367
  • Aantal minifiguren: 6
  • Prijs: €119,99 in LEGO Shop NL | LEGO Shop BE
  • VIP-punten: 900 (waarde van €5,99)
  • Reguliere verkoop: 1 november 2020

LEGO Ideas 21324 Sesame Street

“Met meer dan 50 jaar geschiedenis in Sesamstraat, hadden we een absolute schat aan easter eggs en referenties die we in deze set konden stoppen”, zegt LEGO-ontwerper Ollie Gregory. “Je zult zien dat Elmo’s trein in zijn slaapkamer eigenlijk gebaseerd is op een behoorlijk oude LEGO-set – dat is mijn favoriet.”

Dat is natuurlijk niet het enige extraatje dat LEGO heeft toegevoegd. Zoals steeds gebruikelijker wordt in het LEGO Ideas-thema, is er ook een verwijzing naar Ivan Guerrero, de ontwerper van het originele project. “We wilden een eerbetoon brengen aan de fanontwerper op het stickervel, dus hebben we een kleine verwijzing naar hem gemaakt in een klein ‘Dear Ivan’-papiertje dat op het bord in Elmo’s kamer staat”, zegt grafisch ontwerpster Crystal Fontan, die veel affiniteit heeft met het project.

“Toen ik opgroeide in New York, was Sesamstraat in mijn jeugd erg populair. Ik had posters, ik had T-shirts, ik ging met mijn vader naar het Sesame Park in Pennsylvania, dus Sesamstraat is voor mij een groot deel van wie ik ben. Er zit gewoon veel van mijn jeugd in deze set, en ik hoop dat de fans en de mensen die deze set krijgen er net zo van genieten als wij ervan genoten om hem te bouwen.”

Design Manager Samuel Johnson bespreekt ook de nieuwe mallen die nodig zijn voor de minifiguren, wat een echte mijlpaal voor het thema markeert. “Normaal gesproken krijgen we niet de kans om nieuwe LEGO-elementen te maken in LEGO Ideas”, legt hij uit. “Dit is de eerste kans die we hebben gehad om onze eigen LEGO-elementen te maken, die we gebruiken voor de vijf belangrijkste minifiguren.”

Het LEGO Crazy Week-evenement bij Bol.com is van start gegaan. Je kan profiteren van heel veel scherp geprijsde LEGO-sets. Wees er snel bij, want voorgaande acties hebben geleerd dat de populairste sets snel uitverkocht raken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten