LEGO Ideas 21325 Medieval Blacksmith Designer Video gepubliceerd

LEGO Ideas 21325 Medieval Blacksmith werd afgelopen dinsdag officieel aangekondigd en niet veel later werd ook de bijbehorende Designer Video gepubliceerd. Vanaf 1 februari is LEGO Ideas 21325 Medieval Blacksmith exclusief te koop in de Nederlandse LEGO Shop voor €169,99. Lezers uit België kunnen de set via deze link bestellen.

LEGO Ideas 21325 Medieval Blacksmith

Ontwerpers Wes Talbott en Austin Carlson hebben het originele LEGO Ideas-project van Clemens Fiedler omgezet in een commerciële set. Het project van gebruiker Namirob bereikte in juni 2019 de mijlpaal van 10.000 supporters en werd door LEGO op 12 februari 2020 geaccepteerd.

“Toen ik dit project op LEGO Ideas zag verschijnen, wilde ik echt degene zijn die eraan werkte”, legt Wes uit. “Ik ben erg geïnteresseerd in middeleeuwse architectuur in het algemeen en ik heb in mijn vrije tijd zelfs een paar smidssets gemaakt. Het is best gaaf dat Clemens zijn wens om deze set te creëren ook mijn eigen wens weerspiegelt.”

Hij was overigens niet de enige die al een basis had gelegd voor LEGO Ideas 21325 Medieval Blacksmith. “Ik had een verzameling ridders waar ik al aan gewerkt heb als fan, dus ik had ontwerpen klaar voor gebruik”, zegt Austin. “Wes was hier al meteen mee aan het bouwen, dus we hadden zoveel energie in dit model gestopt en toen het werd geaccepteerd, sprongen we er meteen op.”

LEGO Ideas 21325 Medieval Blacksmith bevat ook enkele verwijzingen naar de klassieke kasteelsets uit de jaren ’80. “Ik ging terug en keek naar oude, originele ontwerpen uit die tijd en probeerde het een beetje dichter bij die details te brengen”, aldus Talbott. “We waren ook in staat om een paar nieuwe kleurveranderingen voor het pantser aan te brengen om ze echt dat extra detailniveau te geven.”

Fanontwerper Clemens werd ook betrokken bij de ontwikkeling van enkele details, waaronder het logo van de smid met artwork van bergen vanwege zijn liefde voor reizen. In de schatkist op de bovenste verdieping is daarnaast een rugzak en kompas terug te vinden.

Mocht je nog van plan zijn om kerstaankopen te doen in de Nederlandse of Belgische LEGO Shop dan hebben we goed nieuws, want vanaf vrijdag 8 december ontvang je weer dubbele Insiders-punten op alle aankopen. De promotie loopt tot en met dinsdag 12 december en daarbij zijn LEGO 40603 Wintertime Carriage Ride en 40604 Christmas Decor Set beschikbaar als cadeaus bij aankoop.

3 Reacties

 1. Waarom is deze set 20 eur duurder voor ons dan voor de Duitsers? Zelfs de amerikaanse versie us 150 usd.
  Ik ging beetje onderzoeken en zag meerdere sets voor 10 of 20 eur goedkoper op de duitse lego site staan. Wie kan dit uitleggen?

  Reageer
  • Er is een klein verschil qua btw en soms zien we dat bedragen naar boven worden afgerond. Waarom deze set €20 duurder uitvalt, is mij ook een raadsel. Blijkbaar zijn ze van mening dat Nederlanders meer te besteden hebben.

   Reageer
   • Blijft gek. De police modular is wel dezelfde prijs, maar assembly square was ook 20 euro duurder bij ons. Een heleboel andere sets waren 5 of 10 eur duurder. Ergens te verklaren door btw, maar ik zie geen consistentie. Sommige sets van 50 eur zijn bij beide sites 50 en sommigen zijn bij ons 5-10 euro duurder. Ik mis de logica een beetje maarja…nothing we can do about it helaas

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten