‘LEGO Ideas 21325 Medieval Blacksmith vanaf februari 2021 te koop’

LEGO Ideas

Er zijn nieuwe geruchten verschenen over het volgende LEGO Ideas-project dat op de markt wordt gebracht. Volgens meerdere bronnen zal LEGO Ideas 21325 Medieval Blacksmith in februari 2021 exclusief in de LEGO Shop worden gelanceerd. LEGO Ideas 21324 Sesamstraat is de laatste set uit de serie en sinds november verkrijgbaar.

LEGO Ideas 21325 Medieval Blacksmith

LEGO Ideas 21325 Medieval Blacksmith wordt de 33ste LEGO Ideas-set en krijgt naar verluidt een prijskaartje van €149,99. Dat is qua prijs vergelijkbaar met LEGO Ideas 21310 Oude viswinkel en ligt daardoor voor de hand dat het bouwwerk uit ongeveer 2000 stenen zal bestaan. Het originele ontwerp bestaat uit 3000 stenen. De middeleeuwse smid wordt gemaakt door LEGO-ontwerper Wes Tabott, die de leiding had over de LEGO 10270 Boekenwinkel en grafisch ontwerper Austin Carlson, die al betrokken was bij de LEGO Ideas 21322 Pirates of Barracuda Bay.

Medieval Blacksmith van de originele ontwerper Namirob bereikte in juni 2019 de mijlpaal van 10.000 supporters. Eerder werd het project door LEGO-medewerkers al uitgelicht vanwege het unieke ontwerp. Een Staff Pick ontvang je overigens niet 100% vanwege het ontwerp, want ook de afbeeldingen en presentatie spelen een belangrijke rol.

Het originele ontwerp

Namirob heeft zich met het model voornamelijk gefocust op veel kleine details en het ontwerp. Er is veel gevarieerd met de kleuren om de Medieval Blacksmith een authentieke uitstraling te geven. Een harmonieus kleurenpalet was ook belangrijk, maar een van de grootste uitdagingen was het dak, omdat er veel verschillende hoeken en speciale technieken zijn gebruikt.

De ontwerper heeft ook een interieur gecreëerd voor de Medieval Blacksmith. Het is mogelijk om beide verdiepingen te verkennen door het dak te verwijderen. Op de eerste verdieping is de smederij te zien en op de tweede verdieping bevindt zich de woonkamer. Van buitenaf is de middeleeuwse smid omringd door veel planten, dieren en een grote boom. Bovendien bevat deze set 3 minifiguren en veel meer kleine details. Namirob verwacht dat deze set veel Creator Expert-fans zal aanspreken.

LEGO heeft bekendgemaakt dat er vanaf woensdag 12 juni 2024 in de LEGO Shop weer dubbele Insiders-punten (voorheen VIP-punten) gescoord kunnen worden. Deze promotie loopt tot en met zondag 16 juni. Op deze pagina kun je bovendien ook een cadeau bij aankoop (GWP) aanvragen: LEGO 40593 Fun Creativity 12-in-1 (vanaf €80) of LEGO City 40582 4×4 Off-Road Ambulance Rescue (vanaf €100).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten