LEGO Ideas 21344 The Orient Express Train nu beschikbaar met twee cadeaus (designer video toegevoegd)

LEGO LEGO Ideas

Het Ideas-project ‘The Orient Express’ van ontwerper Let.sGO werd in oktober 2022 door LEGO geselecteerd voor een commerciële release en inmiddels is het bijna tijd voor de lancering. Vandaag is LEGO Ideas 21344 The Orient Express Train exclusief gelanceerd in de Nederlandse en Belgische LEGO Shop voor €299,99. Vanaf 1 tot en met 14 december (of zolang de voorraad strekt) ontvang je LEGO 40603 Wintertime Carriage Ride en 40604 Christmas Decor Set als cadeaus bij aankoop.

LEGO Ideas 21344 The Orient Express Train

LEGO Ideas 21344 The Orient Express Train bestaat uit 2540 stenen en is een behoorlijke verandering in vergelijking met het originele ontwerp. De set bestaat uit een donkerblauwe locomotief met tender en twee rijtuigen. Het geheel is 12 cm hoog, 116 cm lang en 8 cm breed.

 • Setnummer: 21344
 • Naam: Orient Express
 • Thema: Ideas
 • Aantal stenen: 2540
 • Afmetingen:  12 cm hoog, 116 cm lang en 8 cm breed
 • Aantal minifiguren: 8
 • Prijs: €299,99 in LEGO Shop NLBE
 • Releasedatum: 1 december 2023
 • Aanbevolen leeftijd: 18+

Door het dak te verwijderen krijg je toegang tot het interieur met verschillende details, waaronder een bed, bureau, bar en toilet. Op de afbeeldingen zien we de minifiguren met verschillende accessoires, waaronder een koffer, schep, camera en karretje om bagage te vervoeren. Er worden in totaal acht minifiguren meegeleverd: een hertogin, conducteur, machinist, ober, stationsmedewerker, wetenschapper, schrijver en filmregisseur (gebaseerd op de fan die de set heeft bedacht).

Het originele LEGO Ideas-project

Voor de set heeft LEGO gekozen voor rails met een iets stijlvoller ontwerp, maar de LEGO Ideas 21344 The Orient Express Train is gebouwd voor de modelspoorschaal L en past op rails van modelspoorschaal L. De ontwerper heeft dit gerealiseerd door wagons van acht studs breed te gebruiken, waarbij de wielen van de trein naar binnen zijn verschoven om ze passend te maken met bestaande rails. Een motor wordt overigens niet meegeleverd; bij het in 2020 uitgebrachte LEGO Icons 10277 Crocodile Locomotive was dit ook niet het geval.

Mocht je nog van plan zijn om kerstaankopen te doen in de Nederlandse of Belgische LEGO Shop dan hebben we goed nieuws, want vanaf vrijdag 8 december ontvang je weer dubbele Insiders-punten op alle aankopen. De promotie loopt tot en met dinsdag 12 december en daarbij zijn LEGO 40603 Wintertime Carriage Ride en 40604 Christmas Decor Set beschikbaar als cadeaus bij aankoop.

6 Reacties

 1. Er zijn zoveel details verloren gegaan van het originele ontwerp. Lijkt meer een blauwe reboot van de Zweinstein express. Jammer.

  Reageer
 2. Het originele ontwerp was mooier, inclusief de kleur. Maar ook deze vind ik mooi. Jammer dat er geen Hercule Poirot minifig bij zit

  Reageer
  • vraag me af hoe de wagons de bochten afsnijden. ziet er niet naar uit dat dit gaat werken in een standaard layout.
   leuke trein, maar lijkt totaal niet op de inzending.

   Reageer
   • Mijn man bemoeit zich normaal niet met mijn legohobby, maar voor deze trein heeft hij begin van het jaar al geld opzij gezet. Toen hij de uiteindelijke foto’s zag was hij diep teleurgesteld en heeft besloten er een andere bestemming voor te zoeken. Ik snap hem wel. De locomotief lijkt in niks meer op de inzending.

    Reageer
 3. Enigste wat orient express is,, is de naam,,

  Reageer
 4. Tjonge jonge zeg , dit lijkt toch totaal niet op waarvoor gestemd is zeg. Dit lijkt meer op een hele dure Thomas de trein trein . Wat een afgang zeg . De Orient Express hoort groen te zijn met een blauwe coach en niet dit aftreksel . Voor mij afgedaan . Bestel hem wel bij Ali, die hebben hem wel zoals het origineel hoort

  Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten