LEGO Ideas-project Bentley ‘Blower’ (1927-31) bereikt mijlpaal van 10.000 stemmen

LEGO Ideas

Op het LEGO Ideas-platform heeft het project Bentley ‘Blower’ (1927-31) de vereiste support van 10.000 gebruikers ontvangen. De set wordt daardoor meegenomen in de eerste beoordelingsronde van dit jaar en maakt kans op een commerciële release. Bekijk hier de LEGO Ideas-sets die nu beschikbaar zijn in de LEGO Shop.

Bentley ‘Blower’ (1927-31)

De Bentley ‘Blower’ met zijn 4,5-liter motor was een iconische Britse racewagen, niet bekend om zijn raceoverwinningen, maar om de pure gedachte dat je de finish zou halen met Bentley’s moedige coureurs aan het stuur. De modellen met supercharger, ook wel Bentley ‘Blowers’ genoemd, zorgden voor prestaties die het normale model niet kon halen. Het is een van de vele racelegenden.

Het model combineert traditionele blokjes met LEGO Technic. Er wordt gebruikgemaakt van twee groene kleuren: donkergroen (chassis, brandstoftank, wielen en motorkap) en camouflagegroen (carrosserie achter). Het differentieel achter is gekoppeld aan de motor, wat betekent dat de krukas van de motor gaat draaien als de auto wordt voortgeduwd. De Bentley heeft verder een werkende stuurfunctie, een afneembare motorkap, reservewiel en een kleine opbergdoos.

Volgens ontwerper Bencroot19 heeft het ontwerpproces maar liefst 8 maanden geduurd. In deze periode werd het ontwerp meerdere keren verfijnd en de huidige versie telt ongeveer 1200 stenen. Het voertuig, ontworpen als een displaymodel, is niet geschikt voor minifiguren en is 40 cm lang en 16 cm breed.

In oktober verschijnen er een aantal prachtige nieuwe LEGO-sets, waaronder LEGO Icons 10308 Holiday Main Street, LEGO Star Wars 75331 The Razor Crest en LEGO Super Mario 71411 The Mighty Bowser. Daarnaast ontvang je tot en met 13 oktober ook nog eens LEGO Ideas 40566 Ray the Castaway als cadeau bij aankoop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten