LEGO Ideas-project Boeing 737-800 Southwest bereikt 10.000 supporters

LEGO Ideas

Boeing 737-800 Southwest is het volgende succesvolle LEGO Ideas-project. Het vliegtuig had slechts 87 dagen nodig om de mijlpaal van 10.000 supporters te bereiken en is alweer het 16e project dat een plek heeft weten te bemachtigen in de tweede reviewronde van dit jaar. Bekijk hier de LEGO Ideas-sets die nu beschikbaar zijn in de LEGO Shop.

Boeing 737-800 Southwest

Ontwerper BigPlan, Jack Carleson, is twee jaar actief op het LEGO Ideas-platform en heeft sindsdien twee vliegtuigen gepubliceerd. De Boeing 737-800 van luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines is echter het eerste project dat de reviewronde heeft gehaald. Het vliegtuig werd ontworpen op een schaal van minifiguren en duurde bijna twee jaar om de ontwikkelen.

Er wordt gebruikgemaakt van 3500 tot 4000 stenen, waardoor het niet aan de richtlijnen van LEGO Ideas voldoet maar het project lijkt desondanks alsnog te zijn goedgekeurd. De Boeing is 105 cm lang en 90 cm breed. Het enorme bouwwerk zit vol met details en er is plaats voor 70 minifiguren, die overigens geen onderdeel uitmaken van het project.

De Boeing heeft een gedetailleerde cockpit en de ontwerper dacht zelfs aan de smalle toiletten aan boord. De cabinedeuren kunnen net als een echt vliegtuig worden geopend en gesloten. Verder zijn de laadkleppen verplaatsbaar, is de laadruimte voor het opbergen van bagage toegankelijk en kan het gehele dak worden verwijderd. Na een succesvolle start kun je het landingsgestel in de romp vouwen. Ten slotte is de Boeing snel te demonteren dankzij de afneembare vleugels en het voor- achterdeel van de cabine.

Recente succesvolle LEGO Ideas-projecten

We hebben in samenwerking met LEGO weer een extra cadeau bij aankoop voor jullie. Er kan een keuze worden gemaakt tussen LEGO 40593 Fun Creativity 12-in-1 (vanaf €80) en 40589 Pirate Ship Playground (vanaf €100). Vraag via deze pagina een unieke code aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten