LEGO Ideas-project Discworld bereikt mijlpaal van 10.000 stemmen

LEGO Ideas

Terry Pratchett’s Discworld is het nieuwste succesvolle LEGO Ideas-project. Het ontwerp had slechts 57 dagen nodig om de mijlpaal van 10.000 stemmen te bereiken. Discworld is alweer het 17e project op het platform dat wordt meegenomen naar de tweede beoordelingsronde van 2020 en maakt daarmee kans op een commerciële release. Bekijk hier de LEGO Ideas-sets die nu beschikbaar zijn in de LEGO Shop.

LEGO Ideas Discworld

Het ontwerp van LEGO Ideas-ontwerper BrickHammer toont de kern van de fantasiewereld: de ronde schijf als wereld wordt gedragen door vier olifanten, die op hun beurt op de rug van een schildpad staan die door de uitgestrekte ruimte beweegt. Het huidige ontwerp bestaat uit 2650 stenen en bevat geen minifiguren.

De wereld op een schijf is geschaald om te passen bij de verhoudingen van de olifanten en de schildpad. De lay-out van het continent is gebaseerd op de werkelijke kaarten van Discworld, inclusief de vier belangrijkste continenten van de wereld: Unamed, Continent of Klatch, Counterweight Continent en het continent XXXX. Daarnaast heeft de ontwerper ondanks de verhoudingen ook de stad Ankh-Morpork meegenomen, al is het nu technisch te klein voor de build.

Discworld is gebaseerd op de roman van de Engelse auteur Terry Pratchett, die zijn debuut maakte in 1983. Ten tijde van het overlijden van Pratchett op 12 maart 2015 waren er in totaal 41 boeken gemaakt die meer dan 85 miljoen keer waren verkocht en vertaald in 37 talen. Naast de literaire werken zijn er ook enkele films, games, rollenspellen en toneelstukken geproduceerd, evenals een uitgebreid aanbod van andere fanartikelen.

Recente succesvolle LEGO Ideas-projecten

We hebben in samenwerking met LEGO weer een extra cadeau bij aankoop voor jullie. Er kan een keuze worden gemaakt tussen LEGO 40593 Fun Creativity 12-in-1 (vanaf €80) en 40589 Pirate Ship Playground (vanaf €100). Vraag via deze pagina een unieke code aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten