LEGO Ideas-project Minas Tirith bereikt tweede reviewronde 2021

LEGO LEGO Ideas

Lord of the Rings-fans kunnen in de toekomst mogelijk weer uitkijken naar een nieuwe LEGO-set, want deze week heeft het LEGO Ideas-project Minas Tirith de mijlpaal van 10.000 stemmen bereikt. Het project van de Nederlandse ontwerper GJC15344 wordt meegenomen in de tweede reviewronde van dit jaar en maakt daarmee kans op een commerciële release. Bekijk hier de LEGO Ideas-sets die nu beschikbaar zijn in de LEGO Shop.

Minas Tirith

Amazon brengt in september 2022 de nieuwe Lord of the Rings-serie uit en dat zou perfect gepaard kunnen gaan met deze LEGO-set. Dit ontwerp is een speel- en displayset van een van de meest iconische fictieve kastelen. De set is gebaseerd op Peter Jackson’s interpretatie van de witte stad uit Tolkien’s Lord of the Rings. De slag om Minas Tirith, te zien in de film The Return of the King, is een van de meest memorabele veldslagen ooit.

Deze set heeft drie niveaus van muren, die karakteristiek zijn voor het uiterlijk van Minas Tirith. De onderste en bovenste muur zijn op minifiguur schaal. Ze zijn voorzien van werkende poorten en begaanbare wallen: perfect speelbaar om jouw versie van de slag om Minas Tirith te herbeleven. Het onderste deel van de citadeltoren is voorzien van een troonzaal. De citadeltoren kan gemakkelijk worden losgemaakt van het bovenste muurgedeelte, om de speelbaarheid te vergroten.

Als je na een tijdje klaar bent met spelen, kan de set weer in elkaar gezet worden om hem tentoon te stellen. De citadeltoren en de bovenmuur zijn beide ontworpen om gelijkenis te vertonen met de werkelijke grote schaal van Minas Tirth. Daarom zijn kleine huisjes, torens en koninklijke gebouwen verwerkt in het ontwerp van het kasteel om zowel minifiguur als microschaal vloeiend te integreren in de verschijning van het kasteel. De set bevat ook verschillende minifiguren, werkende katapulten op de muren en een katapult voor het orc leger dat het kasteel belegert.

In de maand oktober worden er weer enkele prachtige nieuwe LEGO-sets op de markt gebracht. Onder het aanbod bevinden zich onder andere LEGO Icons 10325 Alpine Lodge, LEGO Ideas 21343 Viking Village en LEGO Star Wars 75367 Venator-Class Republic Attack Cruiser. Verder verschijnen er maar liefst drie nieuwe cadeaus bij aankoop (GWP's). Bekijk het volledige overzicht van alle nieuwe LEGO-sets op deze pagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten