LEGO Ideas-project Prinoth Leitwolf bereikt mijlpaal van 10.000 stemmen

LEGO Ideas

De sneeuwschuiver Prinoth Leitwolf is het volgende project dat de mijlpaal van 10.000 supporters heeft bereikt. Dat deed het project overigens al op 28 maart, maar vanwege de introductie van verschillende nieuwe sets hebben we dit ontwerp helaas gemist. Het ontwerp is gebaseerd op de echte sneeuwschuiver van het Italiaanse bedrijf dat wordt gebruikt om skipistes te prepareren. Het voertuig is volledig op afstand bestuurbaar en heeft alle functionaliteiten van de echte tegenhanger.

Het project is de 15e set die wordt meegenomen in de eerste reviewronde van 2020, waarbij LEGO gaat beslissen of het project een commerciële release krijgt. Bekijk hier de LEGO Ideas-sets die nu beschikbaar zijn in de LEGO Shop.

LEGO Ideas Prinoth Leitwolf

Volgens ontwerper redera00 worden er in totaal 3000 stenen gebruikt voor de LEGO Technic-sneeuwruimer, wat precies is wat de maximale limiet is van de toegestane onderdelen voor LEGO Ideas. In totaal had de sneeuwverzorger 770 dagen nodig om 10.000 supporters te bereiken. De Leitwolf van Prinoth is een krachtige machine die de skipistes kan prepareren: het voorste mes verwijdert de hobbels, terwijl de achterste dissel kleine ijsblokjes in verse sneeuw transformeert. Een lier is achteraan gemonteerd en compenseert het verlies aan tractie op steile hellingen.

In de onderstaande video zijn de verschillende functies van het indrukwekkende project te zien. De sneeuwschuiver is voorzien van 2 batterijcompartimenten, 9 motoren en 4 IR-ontvangers. De video laat ook zien dat het model daadwerkelijk is gebouwd en dat de geplande mechanismen werken zoals geadverteerd. Het is in onze ogen een indrukwekkend project, echter weten we niet of de kans groot is dat er een commerciële release komt. Er moet ten eerste al een licentieovereenkomst worden gesloten met Prinoth en daarnaast zou het kunnen concurreren met LEGO’s eigen projecten.

De huidige beoordelingsfase laat verdere ontwerpen toe tot eind april of begin mei en bestaat inmiddels uit 15 ontwerpen. Tot dusver hebben de volgende ideeën de grens van 10.000 stemmen doorbroken:

We hebben in samenwerking met LEGO weer een extra cadeau bij aankoop voor jullie. Er kan een keuze worden gemaakt tussen LEGO 40593 Fun Creativity 12-in-1 (vanaf €80) en 40589 Pirate Ship Playground (vanaf €100). Vraag via deze pagina een unieke code aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten