LEGO Ideas-project Steampunk Airship maakt kans op commerciële release

LEGO Ideas

Het LEGO Ideas-project Steampunk Airship heeft deze week voor de tweede keer de magische mijlpaal van 10.000 stemmen bereikt. De set werd vorig jaar ook al meegenomen in een reviewronde, maar uiteindelijk niet uitgekozen door LEGO. BrickHammer besloot daarna om zijn project nogmaals in te dienen en in enkele maanden tijd is opnieuw de vereiste support behaald. Bekijk hier de LEGO Ideas-sets die nu beschikbaar zijn in de LEGO Shop.

Steampunk Airship

Steampunk Airship is een creatie van ontwerper BrickHammer en dit is na DiscWorld, Viking Village en King’s Castle alweer zijn vierde geslaagde idee. DiscWorld werd vorige maand helaas afgewezen, echter maakt hij met zijn andere drie ontwerpen nog steeds kans.

Het Steampunk Airship is geïnspireerd door klassieke steampunk-esthetiek: het combineert het idee van een steampunkluchtschip met ontwerpelementen uit Disney’s Treasure Planet en het klassieke LEGO-piratenthema. We zien verder typische steampunk elementen, zoals pijpen, wielen en stoommotoren, maar ditmaal verpakt in een kleurrijke uitvoering. Volgens de ontwerper moeten kinderen zich daardoor ook aangetrokken voelen tot zijn creatie.

Voor de eigen veiligheid van de bemanning is het luchtschip uitgerust met 2 kanonnen. De grootste uitdaging was om de vorm van de zeppelin tegelijkertijd stabiel en licht te maken. Daarom zijn er twee ringen met scharnieren gebruikt en zijn er drie vinnen aan de achterkant toegevoegd. Het resultaat is een kleurrijke mix van een zeppelin en een piratenschip, dat bestaat uit 2720 onderdelen en 4 minifiguren. Steampunk Airship is 59 cm lang, 34 cm hoog en 22 cm breed.

In oktober verschijnen er een aantal prachtige nieuwe LEGO-sets, waaronder LEGO Icons 10308 Holiday Main Street, LEGO Star Wars 75331 The Razor Crest en LEGO Super Mario 71411 The Mighty Bowser. Daarnaast ontvang je tot en met 13 oktober ook nog eens LEGO Ideas 40566 Ray the Castaway als cadeau bij aankoop.

1 Reactie

  1. Mooi idee, ga ik zeker in de gaten houden.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wachtwoord Vergeten